Hlavní obsah

Módní souboj: Přírodní odstíny vs. pestré barvy

Foto: indira's work, Shutterstock.com

Foto: indira's work, Shutterstock.com

Reklama

Přírodní zemité odstíny by ve své skříni našla snad každá žena. Dokonce i ta, která upřednostňuje barvy výrazné či křiklavé. Jak bude vypadat krémový outfit od hlavy až k patě a s čím v zimě kombinovat pestřejší tóny? Sestavte si dokonalý look na míru.

Článek

Ať už svými originálními modely pravidelně boříte mýty o konzervativní módě v českých ulicích, nebo jste hrdou majitelkou neutrálního šatníku, inspirace není nikdy dost. Pokochejte se čtyřmi stylovými komplety, ve kterých zazáříte u nás i ve světě.

Teplé tóny do chladného počasí  

Oranžová a žlutá rozsvítí i nejzamračenější dny. Nebojte se obě zářivé barvy smíchat do jednoho outfitu a užijte si jejich pozitivní auru. Na džíny s čistým svědomím zapomeňte, slaďte je ke kostkovaným nohavicím, které jsou tuto sezonu opět in.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. kabát Mango, 2499 Kč; 2. kozačky Massimo Dutti, 3995 Kč; 3. svetr Esprit (prodává About You), 1179 Kč; 4. kalhoty F&F, 599 Kč; 5. čepice Marie Lund (prodává Van Graaf), 499 Kč; 6. náušnice Zara, 449 Kč; 7. kabelka Marks & Spencer, 4699 KčFoto: Archiv firem

Optický klam z barevné palety

Světlý outfit je hororovou představou pro všechny obyvatele měst zahalených sněhovou peřinou: snadno se zamaže i při menší neopatrnosti, natožpak v nepříznivém počasí. Zdá se ale, že většina Čechů může tuto obavu zatím nechat spát. Mezi hlavní přednosti krémových barev patří bezesporu to, že omlazují. Oblékněte se do nich od hlavy až k patě a uberte si pár let.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. náušnice P D Paola (prodává Fashionplanet), 1599 Kč; 2. kalhoty Levi’s, 2699 Kč; 3. kašmírový svetr H&M, 2499 Kč; 4. kabelka Elega, 4900 Kč; 5. kabát H&M, 1299 Kč; 6. šála H&M, 749 Kč; 7. tenisky Massimo Dutti, 2795 KčFoto: Archiv firem

S oblíbenou barvou se šetřit nemusí 

Pestrý vánek do vaší skříně přinese naopak monochromatický look v sympatickém petrolejovém odstínu. Pokud si přizvete na pomoc pár černých doplňků v podobě kozaček, pásku a punčoch, získáte unikátní celek s nádechem tajemna. Na běžný den vezměte k šatům klidně péřový kabát, chystáte–li se na společenskou událost, vyměňte jej za elegantnější kousek.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. kabát 2ndday (prodává About You), 4249 Kč; 2. pásek Haily’s (prodává Answear), 249 Kč; 3. náušnice Swarovski, 2990 Kč; 4. šaty Soyaconcept (prodává Zalando), 650 Kč; 5. punčocháče Calzedonia, 429 Kč; 6. kabelka Coccinelle (prodává eObuv), 4036 Kč; 7. kozačky Kazar, 4543 KčFoto: Archiv firem

Minimalismus a nesmrtelné trendy

Umírněné přírodní tóny milují minimalistky, protože se dají perfektně kombinovat a žádný kousek nevisí na ramínku jen tak ladem. Přílišná extravagance je jim cizí, hra s materiály je ale baví. Vyzkoušejte sukni s koženým efektem, pletený svetr a huňatý kožich s kabelkou. V podobném nadčasovém outfitu uspějete i za deset let.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. svetr Lindex, 999 Kč; 2. sukně Dorothy Perkins (prodává Zalando), 640 Kč; 3. kabát Mango, 2999 Kč; 4. kozačky Carinii (prodává eObuv), 2244 Kč; 5. kabelka Zara, 899 Kč; 6. náušnice Klenota, 2900 Kč; 7. prsten Pandora, 2899 KčFoto: Archiv firem

Anketa

Jaké barvy nosíte nejraději?
V mé skříni vládnou neutrální tóny. Bílá, šedá, hnědá a občas černá jsou jednoznačně mé oblíbené barvy.
23,9 %
Nesnáším nudu a dá se to poznat hned na první pohled. Oblékám se do pestrobarevných kombinací i ulítlých vzorů.
6,3 %
Nemám ráda barvy a mám pocit, že mi ani nesluší. Nosím jedině černou.
10,8 %
U mě v šatníku najdete všechno. Snad každý odstín v něm má zastoupení. Miluji tu rozmanitost a možnost volby.
59 %
Celkem hlasovalo 2720 čtenářů.

Reklama

Načítám