Hlavní obsah

Módní tipy, které ocení i zralé ženy! Zkoušela je Blanka (61)

Foto: David Špingl

Hvězdou našeho dnešního článku se stala sympatická jednašedesátiletá BlankaFoto: David Špingl

Reklama

Čtenářka Blanka rozhodně nepatří k ženám, které by ohledně svého věku mlžily. Přestože oslavila jednašedesáté narozeniny, módy se vzdávat nehodlá. Které sestavy si pod dohledem stylistky vyzkoušela?

Článek

Hrdá babička Blanka si nás získala přiznáním, že pravidelně sleduje módní rubriku. „Nejraději mám články, které dodávají odvahu a sebevědomí ženám všech věkových kategorií,“ napsala nám čtenářka. O pár týdnů později si roli modelky vyzkoušela sama. Přestože je Blance jednašedesát let, jednotlivé komplety rozhodně nejsou určeny jen pro tento věk. Líbí se vám? Neřešte datum narození a zkuste to obdobně!

Nezavrhujte kožené kalhoty

Ani ve zralém věku se tomuto materiálu nemusíte vyhýbat. Pokud kožené kalhoty běžně nenosíte, doporučujeme začít se světlou variantou, která nepůsobí tak tvrdě. Taková šedá je navíc stejně univerzální jako černá! Sestavu můžete osvěžit módním kloboukem, metalickým psaníčkem a náhrdelníkem.

Foto: David Špingl

Na foto: kalhoty (Van Graaf, 4999 Kč), delší top (Lindex, 699 Kč), kratší top (Van Graaf, 2299 Kč), kabát (Van Graaf, 2799 Kč), náhrdelník (Promod, 399 Kč), klobouk (Topshop, 999 Kč), kožené boty (Wojas, 2299 Kč), prsten (Bijou Brigitte, 299 Kč), psaníčko (Topshop, 999 Kč)Foto: David Špingl

Foto: archiv firem

Klobouk povýší každý outfit! Opravdu ještě žádný nemáte?Foto: archiv firem

(Znovu)objevte zvony

Pokud jste je svého času rády nosily, můžete si k nim znovu najít cestu! Džíny, které se od kolen dolů rozšiřují, se nosí už několikátou sezonu a ani nadcházející jaro nebude výjimkou. Náš tip? Dejte přednost kalhotám s mírným rozšířením, které mají jednolitý tmavší odstín. Nosit je můžete s oblíbenou halenkou a nadčasovým trenčkotem.

Foto: David Špingl

Na foto: halenka (Marks & Spencer, 1299 Kč), džíny (Van Graaf, 2699 Kč), kožené boty (Wojas, 1999 Kč), kabelka (Baťa, 629 Kč), náušnice (H&M, 349 Kč), kabát (Topshop, 3499 Kč)Foto: David Špingl

Zazimujte oblíbené šaty

Proč čekat na jaro? I kratší šaty bez rukávů teď unosíte! Vyzkoušet můžete styling, který je momentálně velmi oblíbený – pod šaty oblékněte triko nebo tenký svetřík s delším rukávem, přidat můžete i delší vestu. Samozřejmostí jsou pevné, neprůhledné punčocháče a kabát, který přes celou sestavu přehodíte.

Foto: David Špingl

Na foto: šaty (Van Graaf, 2999 Kč), triko (F&F, 349 Kč), vesta (Topshop, 1799 Kč), boty (Topshop, 799 Kč), náušnice (Bijou Brigitte, 249 Kč), prsteny (Topshop, 399 Kč/set), kabelka (F&F, 329 Kč), punčocháče (Calzedonia, 299 Kč)Foto: David Špingl

Spoléhejte na správné střihy

Za ten nejlichotivější, který padne většině z vás, bychom označili zavinovací střih. Podobné šaty byste měly minimálně vyzkoušet. Na večer k nim obujte lodičky na vysokém podpatku, na den klidně kotníčkové boty nebo kozačky.

Foto: David Špingl

Na foto: šaty (Topshop, 1799 Kč), kožené boty (Wojas, 4899 Kč), punčocháče (Calzedonia, 299 Kč), náhrdelník (Lindex, 299 Kč), psaníčko (Baťa, 629 Kč), hodinky (Bijou Brigitte, 799 Kč)Foto: David Špingl

Foto: archiv firem

K šatům se bude perfektně hodit stylové psaníčko. Vyberete si?Foto: archiv firem

Nebojte se barev

Černé kalhoty jsou klasikou, proč byste si ale nemohly projednou pořídit kus, který je mnohem výraznější? Kalhoty v zářivém odstínu kombinujte s vršky v neutrálních barvách. Hodit se k nim bude i černobílý proužkovaný top s atypickými rukávy.

Foto: David Špingl

Na foto: top (Promod, 949 Kč), kalhoty (Marks & Spencer, 1199 Kč), kožené boty (Högl, 3799 Kč), náušnice (Bijou Brigitte, 149 Kč), náramky (Bijou Brigitte, 249 Kč)Foto: David Špingl

Chcete se i vy stát hvězdou našich módních článků a vyzkoušet si roli modelky? Máte možnost! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Načítám