Hlavní obsah

Módní trend, který překvapí. Jaro bude patřit černé!

Foto: Jakub Jurdič

Módním trendům dominuje barva, se kterou se ve slunných měsících příliš nesetkáváte. Co říkáte na spojení jara a černé?Foto: Jakub Jurdič

Reklama

První ochutnávka podzimu? Kdepak. Stále se držíme v sezoně jaro/léto. Letošním trendům ale kraluje barva, kterou byste ve slunném období čekaly asi ze všeho nejméně. Ano, řeč je o černé.

Článek

Začalo to jarní přehlídkou značky Louis Vuitton. Když vyšla na molo modelka, oblečená od hlavy až k patě v černé, většina přítomných tázavě pozvedla obočí. Pak se ale vynořila druhá, třetí, čtvrtá a barva stále zůstávala stejná. V tu chvíli bylo o novém jarním trendu rozhodnuto. V kolekci se kromě denimu neobjevila žádná jiná barva a „black out“ nastal, i když v menší míře, i u Valentina, Erdemu nebo značky Gucci.

Nevykládejte si to špatně – rozhodně vás nechceme odradit od všech barev. Na druhé straně, pokud jim zrovna neholdujete nebo na ně zrovna nebudete mít náladu, nemusíte si dělat násilí :-). Jarní černou posvětili ti nejpovolanější! Inspirovat se můžete sestavami, ve kterých jsme fotili naši čtenářku Nikolu.

Vesta místo topu

Najde se ve vašem šatníku klasická, černá vesta? Zaměňte ji za běžný vršek a oblečte pod ni jen podprsenku nebo bandeau top. Stylistka vestu zkombinovala s úzkými černými džíny s atypickým povrchem. Jako doplněk poslouží nejen náhrdelník, ale i boty s vykrojením.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: džíny (Vero Moda, 2199 Kč), vesta (Van Graaf, Comma, 3599 Kč), náhrdelník (Aldo, 699 Kč), boty (Vagabond, 2299 Kč), náramek (Lindex, 249 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Odvážné materiály

Pokud se nebojíte odvážných transparentních materiálů, vrhněte se do průsvitného topu. Se zbytkem outfitu se držte při zemi, dobrou volbou budou kalhoty. Podprsenkový bandeau top můžete nahradit také jednoduchým tílkem.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: top (Leeda, info o ceně v obchodě), kalhotové legíny (Mohito, 899 Kč), náušnice (Storm, info o ceně v obchodě), boty (Marks & Spencer, 1299 Kč), kabelka (Parfois, 799 Kč), podprsenka (Lindex, 249 Kč), stříbrné náramky (Lindex, 199 Kč/2 kusy), černý náramek (Lindex, 199 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Nadčasová krajka

Skvěle vypadá i kombinace různě strukturovaných látek – právě tak jednobarevné oblečení osvěžíte. Krajkované šortky můžete zkombinovat s pogumovaným topem, pohrát si můžete i s délkami. Mix krátkých šortek a dlouhého cardiganu je opravdu stylový.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: dlouhý cardigan (Vero Moda, 1149 Kč), top (La Gallery Novesta, 5950 Kč), kraťasy (Vero Moda, 999 Kč), ponožky (Lindex, 129 Kč), boty (Marks & Spencer, 1599 Kč), náhrdelník použitý jako čelenka (La Gallery Novesta, 1500 Kč), náramek (Marks & Spencer, 549 Kč), prsten (Leeda, Blueberries, info o ceně v obchodě)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Černá krajka je nesmrtelná. Ve které podobě se vám líbí nejvíce?Foto: archiv firem

Efektní vrstvení

Super tipem na léto jsou vrstvené šaty s puntíkatou horní částí. Vyrážíte v nich na večírek? Jděte do podpatků! Na běžné denní nošení můžete šaty odlehčit placatými sandály.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (ASOS, 1157 Kč), boty (Aldo, info o ceně v obchodě), čelenka ve vlasech (ASOS, 2012 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Stylový overal

Šortkové overaly jsou jednou z nejpohodlnějších věcí, které si můžete na jaře i v létě obléknout. Řešit, s čím je nosit? Netřeba. Přidejte pár doplňků, klidně i ve výrazných barvách, a je to. Chcete-li přes overal něco přehodit, sáhněte po kožené bundě nebo saku.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: overal (F&F, 749 Kč), kožená bunda (Van Graaf, Pepe Jeans, 6999 Kč), náhrdelník (Aldo, 799 Kč), kabelka (Mohito, 599 Kč), boty (Vagabond, 2099 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Stylové i pohodlné. Šortkové overaly si zamilujete na první… obléknutí!Foto: archiv firem

Co vy a černá? Dáte jí šanci i na jaře, nebo se podle vás hodí výhradně na podzim? Napište nám!

Reklama

Načítám