Hlavní obsah

Módní trendy 2020: Co se letos bude nosit?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Disco límce, vesty, puntíky nebo vycpávky. Rok 2020 bude ve znamení toho „nejlepšího” ze 60., 70. a 80. let. Vraťte se zpátky do minulosti a pořiďte si do skříně originálními kousky!

Článek

Módní návrháři představili na konci loňského roku více než stovku kolekcí, kde uvedli hned několik vlivných trendů. Nadšenci módy si rozhodně přijdou na své. Zjistěte, jestli se vám návrháři trefili do vkusu, a vítejte v módním roce 2020.

Špičaté límce

Disco svět je zpět. Jedním z letošních hitů budou košile a kabáty s dlouhými a špičatými límci. S tímto detailem se vytasily módní domy Lanvin, Paco Rabanne, Salvatore Ferragamo nebo módní návrhářka Victorie Beckham (45). Vraťte se zpátky do 70. let a oslňte cool kouskem, stejně jako John Travolta (65) ve snímku Horečka sobotní noci.

Foto: Profimedia.cz

Značka Louis Vuitton představila své verze košil s dlouhým límcemFoto: Profimedia.cz

Bermudy

Tento rok zařaďte do svého šatníku stylové bermudy, budou se nosit na jaře, v létě i v zimě. Módní značky Bottega Veneta, Givenchy nebo Chloé doporučují místo klasických kalhot kratší verzi v délce pod kolena. Tom Ford (58) zase představil hravější a elegantní model z jemného materiálu, který je vhodný na léto nebo na denní nošení  do kanceláře.

Foto: Profimedia.cz

Značka Givenchy představila na své módní show stylové džínové bermudyFoto: Profimedia.cz

Stylová vesta

Obleky se vracejí na pomyslný módní Olymp, jenom v jiné úpravě. Módní domy Max Mara, Burberry, Gucci, Marc Jacobs nebo Louis Vuitton našly inspiraci v šatníku u mužských protějšků a přetvořily pánské vesty na ryze ženský kousek. Jsou velmi přitažlivé a celkově lichotí postavě. Skvěle totiž zvýrazňují pas.

Foto: Profimedia.cz

Pánská vestička je přesně to, co vám letos v šatníku nesmí chybětFoto: Profimedia.cz

Barevná kůže

Vpusťte do jarního šatníku kůži ve světlých barvách. V kolekcích vládne kůže béžová, zelená, modrá nebo oranžová. Kousky v pestré škále barev vévodily i přehlídkám Alexandra McQueena nebo Givenchy. Veselé odstíny dodají svěží vzhled každým šatům, sukni, kalhotám nebo vypasovanému sáčku.

Foto: Profimedia.cz

Přivolejte jaro v zelené! Kožené kousky v jiné než černé a béžové barvě budou velmi inFoto: Profimedia.cz

Grafické vzory

Květinové a oblíbené leopardí vzory pomalu ustupují. Do popředí se dostávají abstraktní vzory plné jasných a zářivých barev. Módní giganty Fendi, Gucci nebo Prada tyto vzory představily v plné parádě.

Foto: Profimedia.cz

Abstraktní vzory byly k vidění na módní přehlídce značky Christopher KaneFoto: Profimedia.cz

Puntíky

Rok 2020 přinese do hry další vzor – puntíky. Jsou hravé a veselé a letos se budou nosit na šatech, sukních i halenkách. Módní kousky poseté tečkami jsou velmi ženské a můžeme očekávat, že je návrháři budou časem míchat s jinými potisky a výraznými barvami.

Foto: Profimedia.cz

Puntíky patří mezi nesmrtelný vzor. A letos se vrací ve velkémFoto: Profimedia.cz

Vycpávky

Minimálně letos si užijete ramenní vycpávky, které zažívaly slávu v 80. letech. Bojíte se, že budete mít ramena jako svalovec z posilovny? V obchodě se porozhlédněte po halence s hlubokým výstřihem, kterou doplňte úzkou pouzdrovou sukní. Sáčko s vycpávkami vám zase pomůže hezky zvýraznit pas nebo odvede pozornost od nějakého drobného nedostatku.

Foto: Profimedia.cz

Vycpávky umožňují, aby svršky držely perfektní tvarFoto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Načítám