Hlavní obsah

Módní vzpoura: Nosí se double denim i ponožky v botách

Foto: Look Studio - Shutterstock.com, Hysteria

Foto: Look Studio - Shutterstock.com, Hysteria

Reklama

Pravidla jsou od toho, aby se porušovala. A v módě to platí dvojnásob. Oblečení, které jsme si dřív neodvážily vzít, protože bychom si uřízly pořádnou ostudu, najednou kraluje přehlídkovým molům a stává se hitem číslo jedna. Co je právě in?

Článek

Dlouhá léta zapovězené kombinace jsou v kurzu. Objevují se na titulních stranách módních magazínů a všichni se tváří, jako by to tak bylo od nepaměti. Schválně s námi ale zavzpomínejte: co by vám řekly kamarádky na ustřižené kalhoty nebo na ponožky v lodičkách? A navlékly byste si stříbrný prsten hned vedle zlatého? Dnes už se nejedná o nic zvláštního, ale jen pár roků nazpátek se podobné výstřelky považovaly přinejmenším za společenské faux pas.

Tak trochu výstřední dvojka 

Ponožky v sandálech, pokládané za nehezkou českou specialitu, budí napříč Evropou bouřlivé reakce. Ale ponožky v lodičkách? To je jiná liga. Od padesátých let minulého století upadly v zapomnění a toto zvláštní spojení představovalo tabu až donedávna. Návrháři se jej však rozhodli vzkřísit z módního pekla.

Foto: Archiv firem

Ponožky k botám na podpatku už běžně vídáme v módních kolekcích. Na foto (zleva): Calzedonia, 259 Kč. Oba páry Hysteria (prodává Urbanlux); 329 Kč, 449 KčFoto: Archiv firem

Nečekaný mix kovů 

Také jste se každé ráno rozhodovaly, zda si k outfitu vezmete stříbrné, nebo zlaté doplňky? Názor, že odlišné kovové barvy nejdou dohromady, je naštěstí minulostí. Mnoho klenotnických firem dokonce prodává šperky, které jsou složené ze tří různých odstínů – žlutého, bílého i růžového zlata. Této nevšední kombinace se už tedy bát nemusíte.

Foto: Archiv firem

Mix studeného a teplého kovu vypadá na těle prostě úchvatně. Na foto (zleva): Kolekce šperků Pandora. Náušnice Swarovski, 3190 Kč. Prsteny Klenota, 2400 Kč za kusFoto: Archiv firem

Ukažte kotníky 

Výdobytkem moderní doby je rovněž zkrácená verze kalhot. Mnohé z vás jistě pamatují časy, kdy 7/8 délka spodní části oděvu vyvolávala u kolemjdoucích otázku, zda náhodou nečekáte velkou vodu. Nyní jsou odhalené kotníky in a nikdo se nad nimi nepozastavuje ani v zimním období. Pokud si nejste jisté, zda se vám do podobného trendu vyplatí investovat, ohrňte nohavice u modelu, který již máte ve skříni.

Foto: Archiv firem

Za „ustřižené“ kalhoty byste si ještě před časem pochvalu pravděpodobně nevysloužily. Dnes je všechno jinak. Na foto (zleva): Bonprix, 1299 Kč. Lindex, 999 Kč. Mango, 799 KčFoto: Archiv firem

Denimová variace

Míchání různých odstínů džínoviny bylo dlouho považováno za hrubou stylistickou chybu. To už ovšem neplatí. Double denim hýbe světem a čím jsou tóny jednotlivých kousků rozdílnější, tím lépe. Celoriflový outfit doplňte jednobarevnými botami, a pokud se nechcete vzdát šperků, volte kousky v minimalistickém duchu.

Foto: Archiv firem

Džínové kousky nikdy nevyjdou z módy. Mění se jen pravidla, jak je nosit. Na foto (zleva): Tmavá košile a světlé skinny jeans, obojí Levi’s, 1799 Kč a 2699 Kč. Světlá bunda a tmavé džíny, obojí Pull & Bear, 699 Kč a 549 Kč. Světlá bunda a černé džíny, obojí Zara, bunda (info o ceně v obchodě) a džíny 799 KčFoto: Archiv firem

Líbí se vám tyto kombinace, nebo se v tomhle případě raději držíte tradice?

Reklama

Související témata:

Načítám