Hlavní obsah

Modrá je dobrá! Jaké tři odstíny jsou letos největším hitem?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Každý druhý člověk má modrou barvu jako svou nejoblíbenější. Není divu. Má nespočet podob a sluší opravdu každému. Pro toto jaro a léto návrháři definovali tři nejpopulárnější odstíny modré. Z nich si vyberou jak milovnice něžných tónů, tak i ženy, které dávají přednost výraznějším kouskům.

Článek

Modrá barva patří v módě ke stálicím. Určitě i vy máte ve skříni pár kousků v jejích nejrůznějších podobách. Tmavě modrá je pro mnohé alternativou tvrdé černé (to platí i pro fialovou) a patří k základním stavebním kamenům každého šatníku. Dnes ale bude řeč o výraznějších tónech, které byly nejčastěji viděny na přehlídkových molech a budou se nosit nadcházející sezonu.

Něžný pastel

Jste jemnost sama a ostré barevné přechody nejsou nic pro vás? Pudrově modrá je přesně to, co hledáte. Může být jak lehce zastřená, tak i jasná jako jarní nebe. Top v této barvě krásně podtrhne modré a zelené oči.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Kolekce na jaro/léto značek Dolce & Gabbana a GivenchyFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Top s nabíráním v pase, Selected Femme (prodává Zoot), 1399 Kč. Šaty, Zara, 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Kabát rovného střihu, Reserved, 1799 Kč. Oblek, Mohito, sako 1199 Kč, kalhoty 799 Kč Foto: Archiv firem

Zářivý tyrkys

Nápadný odstín, který bude moc slušet ženám s tmavými vlasy a porcelánovou i snědou pletí. Křehké blondýnky s ní musí být trošku opatrnější. Je lepší si ji držet trochu dál od obličeje. Takže sukně a kalhoty, a když šaty, tak s hlubším výstřihem. Perfektně si rozumí s bílou, černou i zelenou nebo tmavě modrou.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Tyrkysové podlehli i v módním domě Versace a HermèsFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Šaty s asymetrickou sukní, Mohito, 1199 Kč. Šaty s volánkovými rukávy, Scotch&Soda (prodává Answear), 2499 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Kalhoty s vysokým pasem a širokým páskem, Topshop, 1039 Kč. Svetrový rolák, Missy Empire (prodává Tamsin), 580 KčFoto: Archiv firem

Královský kobalt

Nadpozemsky krásný odstín, který vypadá velmi luxusně. V něm vynikne opravdu každá žena. Je perfektní na večerní modely, ale i na denní oblečení. Další výhodou je, že kobaltová dokonale vynikne ve velkých plochách, ale i malý doplněk sehraje v outfitu velkou roli.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Jak se vám líbí kolekce Balenciaga a Tod‘s?Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Oblek, Reserved, sako 999 Kč, kalhoty 699 Kč. Delší šaty s rozparky, Mango, 1599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Halenka, Vila (prodává Zoot), 899 Kč. Kalhoty s velkými knoflíky, Zara, 899 KčFoto: Archiv firem

Patří modrá mezi vaše oblíbené barvy? Jaký odstín nosíte nejraději?

Reklama

Související témata:

Načítám