Hlavní obsah

Moje svatba snů: Líbánky v Evropě? Ano!

Foto: www.thinkstock.com

Poznejte o líbánkách krásy EvropyFoto: www.thinkstock.com

Reklama

Ne každý touží po líbánkách na druhém konci zeměkoule. Odrazují ho třeba odlišné zvyky, strach z neznámého či dlouhé hodiny strávené v letadle. Proto se teď zaměříme na ta nejromantičtější místa v Evropě. A že jich není málo!

Článek

Město zamilovaných

O Francouzích a jejich milostném umění se vyprávějí různé historky. Možná i ty přispívají k romantické atmosféře, která se šíří krajinou. O titulu Paříže jako města zamilovaných nemůže nikdo pochybovat. Udělejte si procházku podél řeky Seiny a kochejte se hrou všech těch světel. Se železnou pravidelností budete potkávat jiné páry držící se na ruce. K tomu výhled z Eiffelovky, návštěva Versailles anebo Notre Dame, a máte postaráno o zajímavý program.

Dalším oblíbeným místem v krajině galského kohouta je Azurové pobřeží a Nice. Jižansky dýchající atmosféra, špičkové služby nastavené na časté návštěvy celebrit a modrozelené moře olemované bílými plážemi. Město jako stvořené pro svatební cestu. Podobných lokalit je v této oblasti více. Nekonečně dlouhé vinice nebo nespočet zámků, které neslouží jen na nasávání historie, ale i jako jedna z možností ubytování. Takže je jen na vás, zda strávíte celý pobyt v Paříži nebo si zvolíte jeden ze zájezdů napříč Francií.

Foto: Thinkstock

Paříž je to pravé místo pro zamilovanéFoto: Thinkstock

Italské opojení

Říká se, že pokud nenavštívíte Řím a Benátky, nejste správným cestovatelem. Příjemná italská nálada, která panuje v těchto dvou městech, vás určitě v době líbánek nezklame. Řím s množstvím fontán a uměleckých skvostů se bude líbit především milovníkům historie. Benátky mají zase svoje specifikum v jedinečném způsobu přepravy na gondolách, které dotvářejí jedinečný kolorit města. Jestli se navíc trefíte přesně do období karnevalů (u nás v době konce plesové sezony), máte postaráno o neopakovatelný zážitek.

Směs hudby, barev, tance a oslav s patřičným italským temperamentem vás přinutí vrátit se sem znovu. Pokud vás tato krajina zajímá i z jiné stránky a máte radši její tradiční dovolenkové oblasti, vydejte se víc na jih. Sicílie je typickou letní oblastí. Najdete tu stále aktivní sopku Etnu, Terminu, která vám bude svojí dokonalostí připomínat Monte Carlo, nebo Catanii s nádhernými plážemi. Ostrov Sardinie přezdívají také Karibikem Středomoří. Příjemné, ale ne příliš horké počasí vyhovuje mnohým turistům.

I proto je upřednostňují před jinými exotickými oblastmi. Tak jako po celé Itálii, i tady je hříchem nenavštívit aspoň nějakou z mnoha historických památek. Kamkoli se vydáte, určitě se nebudete nudit.

Foto: Thinkstock

Benátky jsou častým cílem novomanželůFoto: Thinkstock

Pro milovníky nočního života

Ibiza je známá především díky rušnému nočnímu životu. Diskotéky, na kterých hostují nejlepší DJ světa, lákají na podobně laděnou vlnu mladé generace, ale i starší lidi. Pakliže se ani během svatební cesty nechcete vzdát tanečních choutek, zavítejte právě do této části Evropy. Z množství podniků si určitě vyberete ten, který bude odpovídat vašemu gustu. A když vás omrzí, můžete okamžitě navštívit jiný lokál. V rytmu chytlavé hudby se tu můžete vrtět sedm dní v týdnu.

Když budete mít chuť přece jen vidět i něco jiného než laserem osvícené místnosti, můžete se vydat do některých soukromých zátok, které nejsou daleko od hotelových komplexů. Nikým nerušeni si tu můžete užívat posvatební horké noci.

Kanárské ostrovy. Kdo by je nechtěl zažít? Možná jen ten, kdo nemá rád pláže přeplněné turisty.Sedm ostrovů, ze kterých jsou složené, však nabízejí několik možností oddychu. Najdete tu oblast s vyhaslými vulkány nebo přírodními parky. Připravené je i množství vodních atrakcí. A kdo ví: Třeba se náhodně zatouláte tam, kde nepotkáte ani živáčka.

Kdo hledá, najde! A kde jste byli vy? Nebo kam plánujete tu svou vysněnou svatební cestu? Podělte o zkušenosti se v diskuzi!

Reklama

Související témata:

Načítám