Hlavní obsah

Moje svatba snů: Líbánky v exotice

Foto: www.thinkstock.com

Líbánky u moře jsou snem novomanželůFoto: www.thinkstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejočekávanější částí celého svatebního kolotoče jsou pro novomanžele líbánky, jež je čekají po tom všem shonu. Představíme vám tři druhy destinací, které se hodí pro zpečetění vaší lásky. Začínáme exotikou!

Článek

Nejkrásnější pláže světa

Dominikánská republika leží v karibské oblasti. Turisté ji milují kvůli pohodové atmosféře, která se šíří celou krajinou. Opustíte evropský spěch, a ocitnete se ve skutečném ráji na Zemi. Celkovému dojmu přispívají i pláže, které jsou vůbec ty nejkrásnější na světě. Tento přívlastek si nepřidělili domácí sami z vlastní pýchy. Jejich krásu takto ohodnotila organizace UNESCO. Když k tomu připočtete i výborné služby, ocitnete se v pohádkovém snu.

Stačí si jen vychutnávat vzájemnou náklonnost, a připravit si tak skvělý start do společného života. Jestli se přece jen rozhodnete prozkoumat víc než tělesná zákoutí svého partnera, máte na výběr hned z několika možností. Prohlídka podmořského světa nikoho nenechá chladným. Po západu slunce určitě oceníte kvalitu pláží jako stvořenou pro procházky. V letoviscích zase mají k dispozici několik kvalitních golfových hřišť.Do Dominikánské republiky vysílají cestovní kanceláře přímé lety, které trvají 12 hodin.

Orientační cena: Od 19 695 korun za osobu.

Stovky malých ostrůvků

Touhu po soukromí uspokojí Maledivy. Krajinu tvoří stovky menších ostrůvků, které vznikly z nánosů korálů. Takřka polovina z nich je obyvatelná. Výhodou tedy je, že se ocitnete na samostatném ostrůvku, kde bude jen vaše chatka. Žádný ruch, žádný vetřelec. Můžete si tak užívat úplnou svobodu a budete se cítit jako jediní dva lidé na celé Zemi.

Z této romantiky vás vyruší jen personál, který se bude starat o vaše pohodlí. Maledivy mají jedinečnou přírodu a vypadají jako rajská zahrada.Skoro nedotčený kus tropické přírody na vás zapůsobí tak, jako by se zastavil čas. A protože domácí vědí, že právě toto je jejich největší devízou, životní prostředí chrání přísnými zákony. Turismus je taktéž omezovaný, aby ostrovy nebyly přeplněné lidmi. Jednoduše, krajina je stvořená pro zamilované, kteří hledají romantiku jako vystřiženou z katalogu.

Orientační cena: Od 24 995 korun na osobu.

Foto: theweddingplanne.com

Exotika už není tak nedosažitelnáFoto: theweddingplanne.com

Krajina novomanželů

Západ slunce, moře a teplý písek pod nohama. Seychely jsou oblíbeným místem, kde si mnohé zamilované páry slibují věrnost a nechají se oddat právě tam. Ihned po obřadu mohou pokračovat ve svatební cestě a nemusí se už trápit přesuny na letiště a dlouhými lety. Ty absolvují ještě před svatbou. Navíc se vyhnou jakémukoli stresu, protože se nemusí starat o desítky svatebčanů.

Je zde jedinečná flóra, místo slunečníků tu používají obrovské palmy... Toto malebné místo poskytuje navíc další možnost. Jestli se ani vám nechce sedět jen na jednom místě, můžete si pronajmout auto a projet se po celé krajině. Je to tu bezpečné, takže se nemusíte obávat nepříjemných komplikací. Nečekejte však žádné bujaré noční večery. Místní obyvatelé mají v oblibě klidnou atmosféru, nikam nespěchají a vychutnávají si život plnými doušky. Takže se nechte unášet místními zvyklostmi a v pokoji si užívejte svoje líbánky.

Orientační cena: Od 32 514 korun na osobu.

Mojito i plavání s delfíny

Posledním exotickým tipem je Kuba. Možná tomu sice diktátorský režim nenasvědčuje, ale místní obyvatelé patří k nejšťastnějším lidem planety. Stále se usmívají a všechny problémy řeší mávnutím ruky. Jestli už je tato vlna pozitivní energie jen jakýmsi obranným mechanismem před skutečností anebo ne, stejně vás určitě zláká do své sítě. A co víc než lásku a radost si můžete přát při nejkrásnějších dnech vašeho svazku?

Příjemné teplé počasí a příroda, kterou v Evropě jen tak nenajdete, vás navnadí i k tomu, abyste strávili v letadle několik hodin navíc. Romantické procházky si můžete vychutnat i v jednom z městských parků. Temperamentní národ miluje tanec, takže se nechte strhnout do jeho pasti a naučte se něco, čím si budete potom doma připomínat tyto dny. Když by vás lákal jiný druh zábavy, vyzkoušejte jeden z adrenalinových sportů, zaplavejte si s delfíny nebo navštivte krokodýlí farmu. S pohárem chladného mojita potom můžete rekapitulovat svoje zážitky.

Orientační cena: Od 19 109 korun na osobu.

Hlavně se u své cestovní kanceláře nezapomeňte informovat o slevě pro novomanžele, protože lidé s kopií oddacího listu, zpravidla ne staršího než 3 měsíce, patří do zvýhodněné skupiny. Některé společnosti nabízejí slevu na ubytování, jiné vám jednorázově odečtou třeba 500 korun na osobu, u dalších se sleva pohybuje v procentech s ohledem na celkovou cenu zájezdu.

Reklama

Související témata:

Načítám