Hlavní obsah

Monika (32): Dočkala se sexy dekoltu, o který po porodu přišla

Foto: Archiv

Monice plastický chirurg vše důkladně vysvětlil, a tak neměla žádné pochybnosti, zda dělá správné rozhodnutíFoto: Archiv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Monika se tvarem ani velikostí svých prsou nikdy moc netrápila. Proč také! Měla pěkná a pevná „céčka“. Pak přišly ale změny, které ji o krásný dekolt připravily. Pomohla až plastická operace.

Článek

Monika (32) byla na svůj hrudník vždycky právem pyšná. Hloubka košíčků velikosti C je prostě tak akorát, vlastně takový ideál. Jenže pak se Monice podařilo zhubnout 12 kilogramů. Z plochého bříška a štíhlých boků se samozřejmě radovala, z menších prsou už méně. „Pořád se to ale dalo zamaskovat dobrou push-up podprsenkou,“ říká Monika s tím, že nad věcí mávla rukou. Jenže pak otěhotněla.

A zase ty děti

Během těhotenství sympatická blondýnka nabrala sedmnáct kilogramů, ale získala opět svůj sexy dekolt. „Jenže těch plných, pevných a velkých prsou jsem si užívala jen do konce prvního týdne po porodu. Potom se mi prsa výrazně zmenšila a následné kojení jejich deformaci završilo,“ popisuje Monika.

Výsledkem byla opravdu drobounká, prázdná a výrazně povislá prsa. Přesto se Monika snažila na to nemyslet, netrápit se. „Pořád jsem si říkala, že to, jak vypadám, není v životě tak důležité, a snažila jsem se věnovat hlavně dceři. Jenže mysl neoklamete, a tak jsem v duchu začala zvažovat plastickou operaci. Představa, že bych se zase cítila víc žensky a díky augmentaci s modelací prsou by se mi opět vrátilo zdravé sebevědomí, byla neuvěřitelně lákavá,“ vzpomíná mladá maminka.

K činu se ale odhodlala až díky malé dceři, které tehdy bylo dvacet měsíců. „Při společném koupání jsem si před ní sundala podprsenku a ona propukla v hurónský smích,“ svěřuje se Monika.

Foto: Archiv

Sympatická maminka byla zvyklá na plný dekolt, krátce po porodu o něj ale přišlaFoto: Archiv

Jde se na to

Nakonec se Monika rozhodla svěřit do péče plastických chirurgů v Medicom Clinic a na konzultaci s lékařem se dohodla na zvětšení prsou implantáty (augmentaci) a také modelaci poprsí. „Augmentace prsou s modelací řeší problematiku povislých a prázdných prsou. Jedná se o zákrok, při kterém dochází kromě aplikace implantátů současně ke korekci kožního krytu a úpravě tvaru i velikosti prsní žlázy,“ vysvětluje plastický chirurg Peter Ondrejka.

Foto: Archiv

Lékař vybral implantát, který působí přirozeněFoto: Archiv

Foto: Archiv

Ještě před zákrokem si Monika vyzkoušela, jak bude její dekolt vypadat s implantáty, které si vložila do pooperační podprsenkyFoto: Archiv

Zákrok trval 2,5 hodiny a proběhl bez jakýchkoli komplikací. „Pro co nejpřirozenější vzhled poprsí jsem použil implantáty Polytech kapkovitého tvaru o velikosti 395 ml, které jsem vložil pod prsní sval,“ dodává Peter Ondrejka.

Monika se mohla velmi brzy zapojit do běžného života bez jakýchkoli omezení. Jen pokud by se v budoucnu rozhodla mít ještě další dítě, musí počítat s možnými problémy při kojení. „Implantáty jako takové nevadí, jde o to, že řezy při modelaci mohly narušit mlékovody, ale na to jsou ženy vždy upozorňovány," říká plastický chirurg Pavel Horyna z Fakultní nemocnice Královské Vinohrady.

Foto: Archiv

Před zákrokem Moničino poprsí opravdu příliš sexy nebyloFoto: Archiv

Skvělý výsledek

Nyní, zhruba čtyři měsíce po operaci, Monika vlastně nechápe, proč tak váhala a otálela s tím. „Je mi skvěle! Jsem šťastná, že jsem sebrala odvahu a na zákrok doopravdy šla. Fáze rozhodování a odhodlávání byla pro mě osobně určitě nejtěžší. Jakmile jsem ale byla objednaná na konzultaci zákroku na klinice, a pak jsem měla pevně daný i termín operace, šlo už všechno jako po másle,“ vzpomíná Monika.

Foto: Archiv

Mladá maminka je s výsledkem operace více než spokojenáFoto: Archiv

Foto: Archiv

Ovšem po operaci už je na co se dívat, tohle je výstavní dekoltFoto: Archiv

Samozřejmě se bála bolesti, ale i to prý nakonec nebylo nijak hrozné. Jednoduše řečeno, Monika rozhodně nelituje, naopak je nadšená. „Konečně nemusím řešit střih spodního prádla, protože mi sedí snad úplně každé. Taky mě baví nosit tílka bez ramínek a chodit bez podprsenky,“ dodává nakonec veselá maminka.

Foto: Archiv

Teď už je Monika spokojená a je na své tělo náležitě pyšnáFoto: Archiv

Co tomu říkáte? Velká změna k lepšímu, že?

Načítám