Hlavní obsah
Foto: Lukáš Biba

Foto: Lukáš Biba

Je libo předkrm jako z luxusní restaurace? Co takhle mousse z kozího sýra a ricotty. Získali jsme pro vás recept přímo od mistra šéfkuchaře Pavla Sapíka. Tak směle do toho!

15 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 200 g krémového kozího sýru
    7
  • 100 g ricotty
    7
  • 4 plátky želatiny
  • 100 g smetany ke šlehání
    7
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Kozí sýr smíchejte s ricottou, lehce zahřejte a přidejte rozehřátou želatinu.

02.

Potom vmíchejte vyšlehanou smetanu, osolte, opepřete a vlijte do cukrářského ráfku vytuhnout. (Pokud nemáte, použijte  větší hranatou misku).

03.

Takto připravený mousse nakrájejte na porce.

Tip

Pavel Sapík, majitel restaurace U Sapíků v Klokočné, k tomuto dokonalému předkrmu podával marinovaný zelený chřest s pikantním medovým sosem a cherry rajčátkem. Mousse můžete před podáváním ještě obalit v sezamu.

Jako další předkrm můžete zkusit kozí mňamku s medem.

Související témata:

Načítám