Hlavní obsah

Mousse z kozího sýra

Hodnocení:
(5)
Foto: Lukáš Biba
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
5 minut
Náročnost
nízká

Je libo předkrm jako z luxusní restaurace? Co takhle mousse z kozího sýra a ricotty. Získali jsme pro vás recept přímo od mistra šéfkuchaře Pavla Sapíka. Tak směle do toho!

Ingredience pro:
6 porcí
  • 200 g krémového kozího sýru
  • 100 g ricotty
  • 4 plátkové želatiny
  • 100 g 30% smetany ke šlehání
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Kozí sýr smíchejte s ricottou, lehce zahřejte a přidejte rozehřátou želatinu.

Krok 2: Potom vmíchejte vyšlehanou smetanu, osolte, opepřete a vlijte do cukrářského ráfku vytuhnout. (Pokud nemáte, použijte  větší hranatou misku).

Krok 3: Takto připravený mousse nakrájejte na porce.

Tip navíc: Pavel Sapík, šéfkuchař restaurace Terasa U Zlaté studně, k tomuto dokonalému předkrmu podával marinovaný zelený chřest s pikantním medovým sosem a cherry rajčátkem. Mousse můžete před podáváním ještě obalit v sezamu.

Jako další předkrm můžete zkusit kozí mňamku s medem.

ynezorPumanzeSaNyknalC
24. 5. 2012

Reklama

Sdílejte článek