Hlavní obsah

Mrkvová bábovka s tvarohem

Hodnocení:
(477)
Foto: Martina Lancingerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
50 minut
Náročnost
nízká

Modré z nebe se prozatím nikomu snést nepodařilo. Oranžovou manu z bábovkového nebe už ale zvládnete. A nebudete muset vynaložit ani mnoho úsilí. Mrkev dodá kyprému a nadýchanému těstu vláčnost, kterou navíc umocňuje lahodný tvaroh. Co víc byste si od nedělního dezertu mohli přát?

Ingredience pro:
1 bábovku
  • 3 vejce
  • 130 g třtinového cukru
  • 200 g mrkve nastrouhané najemno
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 60 g slunečnicového oleje
  • 70 g jemných ovesných vloček
  • 70 g polohrubé mouky
  • 140 g hladké celozrnné mouky
  • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
  • 1 lžička mleté skořice
  • máslo na vymazání
  • hrubá mouka na vysypání
Článek

Postup

Krok 1: Vejce s cukrem vyšlehejte ve větší míse do pěny.

Krok 2: Přidejte najemno nastrouhanou mrkev, tvaroh a olej a promíchejte, aby se suroviny propojily.

Krok 3: V další míse smíchejte zbylé sypké suroviny a důkladně vmíchejte k vaječné směsi.

Foto: Martina Lancingerová

Bábovka je díky mrkvi vlastně zdravá

Krok 4: Vymazanou a vysypanou formu naplňte těstem a uhlaďte. Vložte do trouby vyhřáté na 190 °C a pečte 50 minut. Nechte několik minut vychladnout a vyklopte na servírovací tác.

Zbylo vám po Vánocích ještě trochu vaječňáku? Udělejte si jemnou bábovku anebo se inspirujte výběrem  25 vynikajících bábovkových receptů.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek