Hlavní obsah

Mrkvová bábovka s vlašskými ořechy

Hodnocení:
(3)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
1 hodina
Náročnost
nízká

Bábovky mají spoustu výhod – nejen, že jsou celkem snadné a zvládne je tedy i začátečník, ale navíc jsou vždycky krásně vláčné a mají milion variant. My jsme si dnes pro vás připravili mrkvovou bábovku s vlašskými ořechy. Vyzkoušíte ji?

Ingredience pro:
1 bábovku
  • 300 g mrkve
  • 300 g pšeničné celozrnné mouky
  • 3 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • 5 lžic javorového sirupu
  • 300 g bílého jogurtu
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička muškátového oříšku
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 hrst sušeného ovoce
  • 1 zakysaná smetana
  • kůra z jednoho citronu
  • máslo na vymazání
  • hrubá mouka na vysypání
Článek

Postup

Krok 1: Troubu předehřejte na 180 °C. V jedné misce smíchejte prosetou mouku, prášek do pečiva, koření (skořici, zázvor a muškátový oříšek), sušené ovoce a vlašské ořechy nasekané nahrubo.

Krok 2: Mrkev nastrouhejte a vymačkejte z ní přebytečnou vodu. Přidejte k ní vajíčka, javorový sirup, olivový olej a jogurt a důkladně promíchejte. Pak opatrně vmíchejte sypkou směs a nalijte do vymazané a vysypané formy. Těsto je poměrně husté. Dejte péct asi na hodinu.

Krok 3: Upečenou bábovku otestujte špejlí, protože doba pečení se odvíjí od toho, jak dokonale jste vymačkali mrkev. Pokud by špejle byla mokrá a špinavá, dejte dopéct na dalších 10 minut. Bábovku podávejte nakrájenou na plátky s lžící zakysané smetany a posypané nastrouhanou citronovou kůrou.

Zalíbilo se vám pečení z mrkve? Příště vyzkoušejte dokonalé mrkvové řezy se smetanových krémem a sypané ořechy.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek