Článek
Postup
01.
Maso nakrájejte proti vláknům na kousky a nechte zatáhnout na rozpáleném oleji. Přihoďte najemno nakrájenou cibuli, a když změkne, i 4 mrkve nakrájené na kostičky. Vmíchejte nasekaný česnek, tymián, rýži a zalijte 2,5 hrnky vývaru.
02.
Povařte 15 až 20 minut do změknutí (v případě potřeby přilijte ještě vývar).
03.
Mezitím si v jiném kastrůlku připravte pyré ze zbylých dvou mrkví: nasekejte je na čtvrtky a spolu se lžící másla, troškou vody a špetkou soli povařte do změknutí. Rozmixujte ponorným mixérem na pyré a spolu s nastrouhaným sýrem vmíchejte do uvařeného rizota.
04.
Dochuťte citronovou šťávou (pokud máte chemicky neošetřený citron, vmíchejte do rizota i ostrouhanou kůru, dodá mu perfektní vůni), solí a čerstvě mletým pepřem.