Hlavní obsah

Muži mají jasno: Tyhle věci nejsou na ženách sexy!

Foto: Thinkstock

To, co ženy považují za lákadla mužů, pánové často odmítajíFoto: Thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou věci, které se mužům na ženách nelíbí. Jsou obecně známé, nikoho nepřekvapí. Pak jsou ale věci, o kterých si ženy leckdy myslí, že jsou sexy, ale opak je pravdou. Pánové je spíš moc nemusí.

Článek

Dlouhé nalakované nehty, smyslně se lesknoucí rty či miniaturní spodní prádlo. Taky máte pocit, že to je sexy a že to patří ke standardní „ženské výbavě“? Omyl! Zrovna nad těmito záležitostmi řada mužů ohrne nos!

Méně neznamená vždycky více

Malinkaté spodní kalhotky, vlastně jen pár šňůrek neboli tanga. To je druh kalhotek, který je obecně pokládán za sexy kousek. Jenže mnozí pánové to vnímají jinak a přednost dávají o něco většímu kusu látky (i když ne zase o moc). „Já nevím, co na těch tangách všichni mají. Mně to přijde divné, obzvlášť, když si představím, kde a jak moc ty šňůrky byly zařízlé, sexy mi to moc nepřipadá,“ tvrdí sedmatřicetiletý Jiří.

V neprospěch tohoto spodního prádla hrají i následující fakta:

  • Sluší málokomu – „Upřímně řečeno, většině holek tanga nesluší. A to, i když jsou štíhlé. Přijde mi, že každý titěrný nedostatek v tangách jen zdůrazníte,“ tvrdí třicetiletý Láďa.
  • Evokují strip bar – Pravda je taková, že řada mužů má tanga v hlavě spojená s lehkými dívkami, tanečnicemi u tyče či striptérkami. „A to mi na mojí slečně moc sexy nepřipadá. Moje holka přece není žádná poletucha,“ vysvětluje dvaatřicetiletý Filip.

Podobný názor mají pánové i na bokové kalhoty. „Za prvé platí, že bokovky by měly nosit opravdu jen štíhlé dívky. Za druhé i bokovky by měly mít nějaké hranice, tedy končit někdy v oblasti boků, nikoli těsně nad stydkou kostí, to je hrůza,“ říká pětatřicetiletý Jára.

Foto: Thinkstock

Spodní prádlo by mělo být čisté, hezké, ale nikoli extravagantníFoto: Thinkstock

Nehty ano, ale s rozumem

Co se týče nehtů, pánové mají jasno. Mají být upravené, čisté, klidně výrazně nalakované, ale také přirozené. „Umělé nehty, které vypadají jako lopaty, nenávidím. Přijde mi to vyloženě odporné,“ rezolutně tvrdí osmatřicetiletý Adam. Zároveň ale přiznává, že když jsou nehty sice umělé, ale zároveň tak trochu střídmé, nevadí mu to. „Moje žena nosila jeden čas umělé nehty, ale přiměřeně dlouhé, ne jako čarodějnice. Lakovala si je, ale vynechala všechny ty blýskavé kamínky, cingrlátka, malůvky, bylo to tak čistě hezké. Ne jak od kolotoče,“ upřesňuje Adam.

Všeho s mírou

Velmi sporné je to i s lakem na vlasy. Může být dobrým sluhou, ale když se to přežene, je to spíš na škodu. Používejte ho raději méně. „Chlapi obecně milují dlouhé vlasy, bujná hříva je to, co nám připadá sexy a obdivujeme to. A chceme vás ve vlasech hladit, vískat a mazlit. Jenže když holku pohladím a místo heboučkých vlasů narazím na lakem ztvrdlou zeď čehosi, je to velké zklamání,“ popisuje jednatřicetiletý Ondra.

Foto: Thinkstock

Příliš mnoho líčidel a laku na vlasy muže spíše odrazujeFoto: Thinkstock

Velmi sporné je to i s využitím lesku na rty. Většina žen má pocit, že po jeho použití budou jejich rty smyslné, plnější, prostě sexy. Ne vždy tomu tak je. „Já na ty lesky moc nejsem, mně pak ty rty připadají jak umaštěné od bůčku. Klasická rtěnka, to je něco jiného, obzvlášť když je pěkně červená,“ usmívá se třiatřicetiletý Fanda. Ale pozor, někteří muži nemají rádi ani rtěnky. Prostě se jim jakkoli nalíčené rty nelíbí, znervózňuje je pocit, že když vás políbí, budou takříkajíc označkováni.

A o čem (ne)sexy mluví váš chlap?

Načítám