Hlavní obsah

Pravda o sexu: Muži se potřebují mazlit víc než ženy!

Foto: isifa

Něžné doteky jsou pro muže důkazem partnerské spokojenostiFoto: isifa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zapomeňte na rozdíly mezi mužem a ženou. Jak se ukázalo, líbání a mazlení je důležité pro spokojenost ve vztahu i v posteli, a to spíš pro pány, potvrzuje nová studie! Souhlasíte s tím?

Článek

Překvapivé výsledky mezinárodního výzkumu Kinseyho institutu, který byl publikovaný v časopise Archives of Sexual Behavior, se vztahují k sexuálním a citovým potřebám mužů a žen. Vycházejí z výpovědí 1009 párů (2018 osob) ve věku od 25 do 76 let z pěti zemí světa: Brazílie, Německa, Japonska, Španělska a ze Spojených států. Většina zkoumaných vztahů byly dlouhodobé, přičemž polovina párů vypověděla, že udržuje partnerství 25 a více let, 90 % mělo děti, osoby byly posouzeny jednotlivě.

Komu dělá vztah dobře?

Výzkum ukázal, že lidé jsou se svým vztahem a milostným životem spokojeni, avšak muži žijící v dlouhodobých partnerstvích hlásí uspokojení spíš ve vztahu, ženy v posteli. To je pravý opak toho, co vědci očekávali. Ženy totiž ve srovnání s muži ukázaly nižší sexuální uspokojení na začátku vztahu a větší sexuální spokojenost později, u mužů platí, že čím delší vztah, tím větší „partnerské štěstí“. Dalším, a mnohem větším překvapením pro výzkumníky byla část, ve které se ptali na mazlení.

Foto: isifa

Bez polibků a objetí není ani kvalitní sexFoto: isifa

Muži chtějí romantiku

Respondenti měli v rozmezí od jednoho do deseti bodů ohodnotit, jak moc nebo málo důležité je pro jejich vztah líbání, jestli si zakládají na dotyku a objímání, a zda má mazlení vliv na sexuální aktivity. Podržte se, hlavně muži jsou ti, kteří tento druh fyzické intimnosti považují pro sexuální i partnerské fungování za nezbytný! Skoro to vypadá, že ženy jsou po letech vztahu v posteli spokojené i bez romantických nástupů! Nebo si víc než kdy jindy umí vychutnat rychlovky?

Každopádně na základě mužských výpovědí se vědci shodli, že ti, kdo preferují líbání, mazlení a pohlazení, v porovnání s ostatními mají harmoničtější vztah. Proč?

Foto: isifa

Pohlazení odbourává stres. Může za to oxytocinFoto: isifa

Mazlení chmury zahání

Objímání má pozitivní vliv na psychické zdraví a podle philadelphské psycholožky Barbary De Angelis se muži jeho prostřednictvím cítí být přijímáni a milováni, svoji uvolněnou náladu pak přenáší i na druhé. Však taky Barbara ve své knize Tajemství mužů, která by každá žena měla znát, doporučuje: „Když muži umožníte, aby se neverbálně, tedy mazlením, zbavil emocionálního napětí, zvýšíte tím vzájemnou intimitu a milování bude vášnivější.“ A v aktivitě se můžete střídat. Vždyť to udělá dobře i vám!

„Vědci dokázali, že ženy, kterých se nikdo něžně nedotýká, trpí depresemi a mají menší zájem o sex. Když se jeden druhého dotýká, dostává se do krevního oběhu hormon oxytocin, který snižuje stres, a naopak zvyšuje touhu po sexu. V ženách vzrůstá sexuální citlivost a muži si uvědomují vlastní penis a erekci,“ vysvětlují Val Sampson a Julia Cole, autorky knihy Jak si zajistit skvělý sex po zbytek života. Tak otevřete svoji náruč i mysl!

A kdo je ve vaší posteli tím největším „mazlem“? (Čtyřnohé nepočítejte.)

Reklama

Načítám