Hlavní obsah

Na co si dát u partnera pozor? Napoví vám jeho profil na sociálních sítích!

Foto: Peshkova, shutterstock.com

Víme, jak o novém partnerovi zjistit důležité informace. Z jeho profilu na sociálních sítíchFoto: Peshkova, shutterstock.com

Reklama

Na sociálních sítích je dnes přítomný kdekdo, tedy možná i váš nový partner. Jak o něm z jeho profilu získáte důležité informace? Poradíme vám.

Článek

Seznámili jste s novým mužem a ten si vás přidal do přátel? Jeho profil toho o něm může napovědět opravdu hodně, stačí se umět podívat. Zjistěte tedy, jaké jsou varovné znaky, jež by vám mohly o dotyčném sdělit něco ne zcela dobrého.

Ale i tak nevyvozujte předčasné závěry, jak říká psycholog Dalibor Špok: „Celkově bych doporučil nikdy nevyvozovat psychologické závěry pouze z jednoho zdroje. Nejlepší je vždy co nejvíce rozprostřít jejich množství - pocity z osobního setkání, ze vzájemné komunikace – i třeba prostřednictvím SMS zpráv –, ze sociálních sítí, klidně i sledování druhých lidí a situací, které daný člověk vyvolává.“

Píše každou chvíli?

Ledacos o dotyčném napoví frekvence, se kterou je na sociálních sítích, zejména pak na Facebooku, který nabízí zřejmě nejvíce příležitostí k aktivitám, činný. Pokud zde zdokumentuje skoro každý den, a to hned několikrát, navíc velmi často komentuje příspěvky druhých, těžko bude mít čas prožívat skutečný život s vámi. Ačkoli totiž úžasné fotky na sociálních sítích vypadají skvěle a nahodile, ve skutečnosti je vyrobit, nahrát, okomentovat a otagovat stojí nějaký čas.

Foto: Olena Yakobchuk, shutterstock.com

Jedním z varovných signálů může být to, jak často komentuje dění na svém profilu?Foto: Olena Yakobchuk, shutterstock.com

Je to chlubil?

Na samotném focení „selfíček“ není nic špatného. Pokud se fotí třeba s lidmi, které má rád, chce si s nimi zachovat vzpomínku. Horší to je, pokud se fotí hlavně či dokonce jen a pouze sám a to dokonce v pózách, kdy je vidět, jak se kochá sám sebou. Pokud se zvěčňuje zejména v posilovně, nebo když jde běhat a nechává patřičně vyznít své svalstvo, jde o jasného narcise, který touží po obdivu komunity. Pokud by k fotce nedostal jediný „lajk“, složil by se… A to není příliš mužné.

„Může jít o určitý marketing buď sebe, nebo opravdu člověk potřebuje nějaké PR pro svůj profesní nebo životní styl. Zároveň může jít o naplňování dalších potřeb jakéhosi sebepotvrzování, získat zájem, pozornost, což je ale instantní a může jít o náhražku opravdového zájmu o jeho osobu,“ uvádí psycholog Jiří Procházka.

„O narcismu na síti vypovídají přesně tytéž znaky, jaké o něm vypovídají v běžném životě. Pokud se vše v komunikaci točí pouze kolem ,já' a jeho zisků a ztrát, pak je tato část světa nejdůležitějším aspektem života daného člověka. Na Facebooku vám může napovědět třeba komunikační styl nebo sebeprezentace, které se točí jen kolem vlastní osoby. Pokud skoro každá fotografie zachycuje autora profilu, také bych se zamyslel…,“ doplňuje psycholog Dalibor Špok.

Foto: Photographee_eu, shutterstock.com

Pozor na to, abyste spolu byli i v čase reálném, tedy ne virtuálním u počítačeFoto: Photographee_eu, shutterstock.com

Jsou jeho posty takové nijaké?

Převládají u něj spíše abstraktní fotografie, často s podivně znějícími tagy? Sdílí hlavně odkazy na stránky v angličtině, které příliš nekomentuje? Když postuje své fotky, jde jen o fotografie detailů těla, či je jeho tvář rozmazaná a k fotkám připisuje různá hesla, nebo nedokončené věty? Pak může jít o podivína, anebo hipstera, který si libuje ve všem nevšedním, až po zcela všedního člověka. Také to ale může znamenat, že je mu Facebook tak nějak ukradený a občas sem něco napíše, jen aby se neřeklo…

Pozor na dlouhé traktáty

Velmi podezřelé jsou také dlouhé proslovy. Pokud napíše na Facebook úvahu, kterou čtete přes pět minut, zřejmě jde o někoho, kdo se velmi rád poslouchá. A pozor, takový člověk může velmi snadno nudit, do řeči mu prostě neskočíte, i když se budete sebevíce snažit.

Není to extrémista?

Dnešní doba nahrává hodně vyhraněným názorům. Pokud na jeho profilu najdete posty, které zavánějí nenávistí vůči jakékoli skupině osob, zpozorněte. Takový člověk může být značně netolerantní a tato jeho vlastnost se může později obrátit i proti vám.

Sledujete svého přítele na Facebooku? Nebo vás nechávají jeho statusy chladnou?

Reklama

Načítám