Hlavní obsah

Na plnění snů je nejhezčí čekání!

Foto: Thinkstock

Mým největším snem je dítěFoto: Thinkstock

Reklama

Bez snů jako by člověk ani nebyl. Čtenářka Vanda tvrdí, že na snech je nejkrásnější to čekání, než se splní. Co myslíte? Od příštího týdne začíná nové téma: Mám šílenou snachu (zetě). Máte k tomu co říct? Napište nám na info@prozeny.cz a vyhrajte 500 korun.

Článek

Nejen Mel Gibson se ve stejnojmenné (mé snad nejoblíbenější) romantické komedii snaží přijít na kloub tomu, po čem ženy skutečně touží... Jistě, když se nad tím zamyslím a zasním se, tak se začínám zvolna odrážet od materiálního dna a toužím po věcech, ale ne tak ledajakých, nýbrž po věcech, jako je skříň či dokonce šatna plná módního oblečení (samozřejmě s nekrčivou úpravou a samočisticí schopností), vhodného snad ke všem možným příležitostem, které nikdy nevyjde z módy a které okamžitě zmenší problematické partie až o 2 velikosti:-)

A co auto, které samo jezdí, tankuje i parkuje, kouzelná žehlička, co sama od sebe vyžehlí, lednice, co se sama automaticky doplňuje, kouzelný ubrousek Prostři se, který by vykouzlil v kteroukoliv denní či noční hodinu okamžitě ty nejlepší dobroty, po jejichž konzumaci se ihned spalují tuky, no a pak by také nebyl špatný Arabelin kouzelný prsten, jímž bych mohla proměnit šéfa v netopýra, a o cestovním plášti sním již léta. Ten by mi jistě nesměl chybět, protože cestování miluju a skutečně v noci sním o tom, kdybych se tak o víkendu mohla probudit někde u moře...

Ale pak se zamyslím a zjišťuju, že ani prsten, ani plášť mne neučiní skutečně šťastnou. Protože každý člověk sní ve své duši o tom, co právě nemá nebo mít nikdy nebude, což je vidět na tom, že sny a přání se mění úměrně věku a životním zkušenostem. Mým největším přáním (byť pro některé ženy naprosto banálním) je tedy mít dítě. Po všech mnohaletých komplikacích stále ještě doufáme a věříme, že se stane zázrak a jednou nám to vyjde, a i kdyby ne, tak v současné době čekáme na adopci. Dítě je pro mne nejen smysl a pokračování života, předávání zkušeností, ale i mít tu možnost vidět svět znovu zase tak nějak dětskýma očima.

Vím, co si asi říkáte, tedy po čem budu toužit, až dítě budu mít. Takže za několik let bych vám nejspíš odpověděla jinak, asi bych toužila po prázdné skříni, kde se budu moci před dětmi spíše schovat, a také nejspíše budu toužit po pěti minutách volného času jen pro sebe... Tady vidíte, jak je všechno relativní:-)

Takže závěrem, mnohá přání jsem si již splnila, avšak na to splnění největšího přání stále ještě čekám. A víte co? To čekání je to nejhezčí. Člověk musí stále snít, od toho je člověkem a snění je dar od boha.

Téma příštího týdne je Mám šílenou snachu (zetě). Pojďte si postěžovat na partnerku vašeho syna nebo chlapa snů vaší dcery na info@prozeny.cz a vyhrát 500 korun.

Reklama

Související témata:

Načítám