Hlavní obsah

Na sjezdovku, svařák i procházku: Máme pro vás 5 módních tipů na hory!

Foto: Greta Blumajerová

Na horách se neobejdete bez několika teplých vrstev a typicky zimních doplňků!Foto: Greta Blumajerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tisíc dvanáct metrů nad mořem. Kvůli dnešní módní story jsme museli vystoupat výše než obvykle. Plánujete v nejbližších týdnech podobný (i když nejspíš delší) výlet do hor? Poradíme vám, co si přibalit!

Článek

Ať už trávíte veškerý čas na sjezdovce nebo dáváte přednost horským procházkám (samozřejmě se zastávkami na svařené víno :-)), pár módních tipů vám přijde vhod. Stylistka Ivana Pražáková strávila pěkných pár hodin v obchodech, kde pro vás hledala ty nejzajímavější zimní kusy. Těšit se tak můžete na stylové bundy (věřte nám, ani se vám z nich nebude chtít svlékat), hřejivé svetry, čepice a v neposlední řadě i sněhule. Vítejte na Ještědu!

Zasněžený les číslo dvě

Zasněžené stromy můžete vidět nejen za modelkou, ale i na jejím svršku. Lehkou variantu tentokrát vypusťte a vyberte si bundu, ve které se můžete zúčastnit koulovačky. Nezapomínejte také na spodní vrstvy, pod volněji střižené kalhoty oblečte ještě termo legíny. Nezbytností je i kulich a pořádně teplé rukavice. Když vám bude počasí přát, využijete i oblíbené sluneční brýle.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: bunda (Quiksilver – Roxy, 8490 Kč), teplákové kalhoty (Marks & Spencer, 799 Kč), rukavice (stylistky vlastní), kožené boty (Baťa, 2999 Kč), čepice (New Yorker, 299 Kč), návleky (Lindex, 349 Kč), sluneční brýle (Quiksilver – Roxy, 1279 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Více je více

Tenký rolák, hřejivá mikina a třásňový kardigan navrch. Když dojde na vrstvení, nezdráhejte se přidat kus navíc. Sehnat můžete i velmi stylové oteplováky – ty stříbrné, které na focení vybrala stylistka, zdobí výrazné zipy. Na horách se vám bude hodit také ta nejteplejší čepice ze všech, ušanka!

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: rolák (Marks & Spencer, 349 Kč), mikina (Quiksilver – Roxy, 1194 Kč), kardigan (New Yorker, 799 Kč), kalhoty (Bogner, info o ceně v obchodě), čepice (Kreibich, 7600 Kč), boty (Quiksilver – Roxy, 2390 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Foto: archiv firem

Bez opravdu teplých a nepromokavých bot se neobejdeteFoto: archiv firem

Módní souprava jako základ

Vyznavačkám zimních sportů nesmí chybět pořádná, větru a mokru odolná souprava. Potřebujete sehnat nové sněhule, za které neutratíte majlant? Ty, které vidíte na fotce, jsou za polovinu původní ceny. A přítomnost svetru s norským vzorem asi zdůvodňovat nemusíme, ne?

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: bunda (Bogner, info o ceně v obchodě), svetr (New Yorker, 549 Kč), rolák (Quiksilver – Roxy, 1350 Kč), kalhoty (Bogner, info o ceně v obchodě) čepice (Lindex, 250 Kč), rukávník (Kreibich, 4600 Kč), boty (Baťa, 699 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Foto: archiv firem

Pátráte po nové čepici? A co říkáte na tuto trojici?Foto: archiv firem

Mixujte a bavte se

Nebojte se kombinovat kusy s odlišnými texturami. Pokud nemíříte přímo na svah, klidně přes tričko s rolákem oblékněte oblíbenou vestu z umělé kožešiny a ruce zahřejte kardiganem. Inspirovat se můžete i příjemným spojením vínové a šedé.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: triko (Bogner, info o ceně v obchodě), vesta (New Yorker, 699 Kč), kardigan (New Yorker, 549 Kč), kalhoty (Quiksilver – DC, 4790 Kč), čepice (Kreibich, 1800 Kč), boty (Baťa, 1259 Kč), rukavice (EMU, info o ceně v obchodě)Foto: Greta Blumajerová

Stylová Eskymačka

Mohutné boty, které jsou pro horskou módu typické, si přímo říkají o užší spodní díl. Pokud zrovna není deset stupňů pod nulou, nasoukejte se do pevných legínových kalhot. Nezapomeňte ale, že by vám měl vrchní kus oblečení zakrývat zadek. Stylistka si pohrála s délkami dvou svršků a přes dlouhý rolák bez rukávů modelce oblékla kontrastní svetr v kratší délce (najdete ve fotogalerii).

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: legíny (Czech Labels & Friends, Šárka Bosáková, 2900 Kč), dlouhá svetrová vesta (Lindex, 400 Kč), bunda (Topshop, 2799 Kč), boty (Salamander, info o ceně v obchodě), čepice (New Yorker, 219 Kč), rukavice (Lindex, 99 Kč), šála (Lindex, 450 Kč)Foto: Greta Blumajerová

A jak vypadá horská móda ve vašem podání? Napište nám!

Načítám