Hlavní obsah

České vs. zahraniční krémy. Které jsou lepší?

Foto: shutterstock.com

Kvalitní kosmetika nemusí být draháFoto: shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakou kosmetiku používáte? Dáváte přednost „té naší“ české, nebo jste přesvědčená, že pleti prospívají jen zahraniční a drahé přípravky? Jednou z cest je kosmetické „sliby“ vyzkoušet na vlastní kůži.

Článek

Vyšší cenová hladina zahraniční kosmetiky vyvolává představu, že přípravek je účinnější, kvalitnější. Ale nezapomínejte, že v ceně je zakalkulována i hodnota obalu (mimochodem bývá dražší než obsah) a reklama, která zákazníky při výběru ovlivňuje nejvíc. Česká kosmetika vypadá jako „popelka", ale mnohdy jen zvnějšku.

Vhodně vybrat kosmetiku pro svou pleť, není vůbec jednoduchou záležitostí.   Samozřejmě vodítkem je složení přípravku a typ vaší pleti. Nejde však jen o to, aby obsah účinných látek byl v přípravku co největší, ale také o to, aby se v co největší míře dostaly na „místo určení", tedy i do hlubších vrstev pokožky. Nebývá to vždy snadné, protože do pokožky pronikají snadno jen relativně malé molekuly.

Neplaťte víc než musíte

Abyste mohla říct, že právě ta vaše značka je nejlepší a nejlépe vám vyhovuje, zkuste přípravek i jiné řady na stejný problém pleti a nejlépe v jiných finančních kategoriích. Nakonec proč doplácet na obal a reklamní aktivity, když obsah neprovede zázraky, které slibuje. Máme pro vás několik tipů, přípravků tuzemské kosmetiky, některé se dají koupit pouze v e-shopech.

Boj s váčky pod očima

Ranní otoky odstraní Oční sprcha (Aromedica) zároveň propne oční okolí a preventivně působí proti tvorbě vrásek. Obsahuje minerální vodu Sano, sůl z Mrtvého moře, extrakty aloe vera, světlíku lékařského, slézu, heřmánku a fenyklu. Přípravek se dokonale vstřebává a oční okolí projasní.

Likvidace pigmentových skvrn

Potřebujete-li zasáhnout proti pigmentovým skvrnám (tzv. melasmu) vyzkoušejte Antipigment Barekol, samozřejmě podmínkou je omezit sluneční záření (slunce i solárka) na minimum. A přípravky zaměřené na tento problém působí víc preventivně. Chcete-li se pigmentových skvrn skutečně zbavit, stoprocentně vám to zaručí jen laser a i ten se musí po určitém čase opakovat.

Foto: archiv firem

Jaké máte zkušenosti s českou kosmetikou?Foto: archiv firem

Odstranění vrásek

Omlazení slibuje Medový krém proti vráskám (Pleva) – medová složka je bohatá na bílkoviny, minerální látky, vitaminy a enzymy. Složení krému podporuje tvorbu kolagenu, buněčný metabolismus, regeneraci, zvyšuje elasticitu pleti a tím snižuje tvorbu vrásek. Dobré je také používat jednou za tři týdny i peelingový krém pro odstranění odumřelých buněk, očištěná pleť lépe vstřebává výživu.

Výživa suché a smíšené pleti

Pro suchou a citlivou pleť vyzkoušejte krém s mandlovým olejem. Krém s obsahem rostlinných olejů, vitaminu E a hydratačních složek dokonale zvláční pleť. Naopak pro normální a smíšenou pleť je vhodná gelová maska s žen-šenovým extraktem, zlepší celkový stav pleti a vitalizuje ji. Vyrábí je a mnohé další družstvo Hlubna Brno.

Hydratace pleti

Zcela přírodní kosmetika Barekol se pyšní vysokým obsahem účinných látek z bylin, které jsou získávány louhováním ve vakuu. Zvyšuje se tak účinnost přírodních výtažků. A do pleti se dostane mnohem víc hydratačních látek. Krémy jsou lehké, chladivé, dobře se roztírají a vytváří jemný ochranný film, který brání odpařování vody dodané do pokožky.

Vybrat si pro svou pleť i peněženku tu lepší variantu, jde jedině tehdy, když účinky krémů vyzkoušíte na vlastní kůži.

Co si myslíte o české kosmetice? Používáte ji? Nebo dáváte přednost zahraničním značkám? Proč? Podělte se s námi o své zkušenosti a názory na info@prozeny.cz.

Související témata:

Načítám