Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Syrečky obsahují jen půl gramu tuku na sto gramů hmoty a díky vysokému obsahu bílkovin přitom perfektně zasytí. Když si k nim místo pečiva dáte zeleninu, dietní verze sýrových jídel je na světě!

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 sklenice
  • 500 g syrečku
    7
  • 1 ks cibule
  • 7 stroužků česneku
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 špetka kmínu
  • 4 ks bobkového listu
  • 6 ks feferonek
  • 500 ml piva
    1
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Plátky syrečků nakrájejte na čtvrtky, cibuli na tenká půlkolečka a česnek na plátky. Vše promíchejte a přidejte čerstvě mletý pepř, lžičku sladké papriky a špetku kmínu.

02.

Pořádně upěchujte do jedné velké nebo dvou menších sklenic, proložte bobkovým listem, feferonkami a zalijte pivem.

03.

Neplňte úplně do vrchu, aby sýr s pivem nevytekl a sklenici pro jistotu podložte miskou. Nejlépe chutná po 2 až 3 dnech, s čerstvým pečivem nebo v případě diety s hlávkovým salátem.

Tip: Syrečky chutnají skvěle i naložené v oleji (jednoduše vyměňte pivo za olej) a v porovnání třeba s hermelínem jde pořád o víceméně dietní verzi naloženého sýru.

Načítám