Hlavní obsah

Naložené syrečky

Hodnocení:
(14)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Syrečky obsahují jen půl gramu tuku na sto gramů hmoty a díky vysokému obsahu bílkovin přitom perfektně zasytí. Když si k nim místo pečiva dáte zeleninu, dietní verze sýrových jídel je na světě!

Ingredience pro:
2 sklenice
  • 500 g syrečku
  • 1 ks cibule
  • 7 stroužků česneku
  • mletá sladká paprika
  • čerstvý mletý pepř
  • kmín
  • 4 ks bobkového listu
  • 6 ks feferonek
  • 500 ml piva
Článek

Postup

Krok 1: Plátky syrečků nakrájejte na čtvrtky, cibuli na tenká půlkolečka a česnek na plátky. Vše promíchejte a přidejte čerstvě mletý pepř, lžičku sladké papriky a špetku kmínu.

Krok 2: Pořádně upěchujte do jedné velké nebo dvou menších sklenic, proložte bobkovým listem, feferonkami a zalijte pivem.

Krok 3: Neplňte úplně do vrchu, aby sýr s pivem nevytekl a sklenici pro jistotu podložte miskou. Nejlépe chutná po 2 až 3 dnech, s čerstvým pečivem nebo v případě diety s hlávkovým salátem.

Tip: Syrečky chutnají skvěle i naložené v oleji (jednoduše vyměňte pivo za olej) a v porovnání třeba s hermelínem jde pořád o víceméně dietní verzi naloženého sýru.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek