Hlavní obsah

Nápaditý byt změnili od základů. Bydlí se v něm lépe než v domě!

Foto: Archiv firmy RAP partners s.r.o (18x)

Takhle nádherný byt může vzniknout, když najdete odvahu chtít po developerovi změny v průběhu stavbyFoto: Archiv firmy RAP partners s.r.o (18x)

Reklama

Byt, který jsme dnes navštívili, má zajímavý příběh. Prodělal totiž přestavbu ještě ve fázi výstavby! Dnes mají majitelé nový byt s dispozicí na míru, a to v novostavbě od developera. Nevěříte?

Článek

Mezonetový byt v terasovém bytovém domě na západním okraji Plzně má výhody bydlení v domku i v bytě. Stejně jako v bytě vás jeho údržba tolik nezatěžuje a stejně jako domek má zahrádku i terasu, dvě koupelny, dvě toalety a šikovné uspořádání, zde zcela podle potřeb rodiny.

„Dlouho jsem sháněl byt, než jsem narazil na tento projekt bytového domu. Líbilo se mi hlavně místo, jižní orientace a možnost přijet autem prakticky před práh. Byt ale vyhovoval jen částečně. Našli jsme odvahu a zkusili ho v rámci klientských změn nechat přestavět,“ svěřuje se majitel.

Úložné prostory budete hledat

Návrh přestavby a vybavení interiéru svěřil majitel architektonickému ateliéru RAP partners architekti. Ti na malém půdorysu navrhli účelné uspořádání s chytře zakomponovanými úložnými prostory. „Styl vybavení bytu jsme volili s důrazem na účelnost. Tak si to majitelé přáli a v detailech i leccos sami dotvořili. Krásný příklad je samouzavírací dětská zábrana na schodišti, kterou jsme ve spolupráci s majitelem a truhláři doslova vyvinuli,“ říká autor projektu, architekt Ondřej Pihrt z ateliéru RAP.

Foto: Archiv firmy

Okna obývacího pokoje zdobí římské rolety z hedvábí na míru. Sedací souprava je z Ikey a vyšla na 30 000 Kč. Nábytek byl vyroben na míru firmou Process CZ, s.r.o. Svítidla jsou RendlFoto: Archiv firmy

Obývák je ve stylu loftu

Dvoupatrový mezonet v posledním patře domu je nyní dispozičně uspořádán jako 3 + kk. Ve spodním patře bytu byste překvapivě nenašli obytnou zónu, nýbrž vstupní halu, pracovnu s východem na zahradu a navazující koupelnou s WC, šatnu a technické zázemí. O patro výš jsou ložnice, dětský pokoj, druhá koupelna a obývací pokoj s kuchyní a jídelnou.

Díky loftově prosklené jižní stěně je neustále zalitý světlem. Z obýváku se dostanete na terasu o ploše 26 m2. Celý byt má 110 m2 plochy, 133 m2 má zahrada.

Foto: Archiv firmy

Obývací pokoj je spojen s kuchyní a jídelním koutem. Díl kuchyně tvoří zároveň barový pultFoto: Archiv firmy

Střízlivé barvy mají smysl

Vybavení je hodně promyšlené, většina nábytku byla proto vyrobena na míru. Celkové barevné ladění je spíše střízlivé, převládají bílá a hnědá, neutrální barvy jdou dohromady s kovem, dřevem i výraznými římskými roletami. Díky prosvětlení celého interiéru si architekt mohl dovolit použít velmi tmavou dubovou podlahu, která celý prostor bytu sjednocuje.

Foto: Archiv firmy

Ložnice rodičů je laděna do bílých tónů. Knihovna byla vyrobena na míru a má zajímavě řešené osvětleníFoto: Archiv firmy

Byt s řádem

Majitele, mladou rodinu s dětmi, čeká ještě zútulňování interiéru. Zatím se tu barevnými doplňky moc neplýtvá, i proto může interiér působit na někoho i studeně. Ale má svůj řád, a tedy i půvab. Ostatně, pokud je na konci řetězce spokojený majitel, nemůže být nic špatně.

Foto: Archiv firmy

Dětský pokoj je asi nejbarevnější místností. Nábytek byl pořízen přes e-shop space4kids. Stěnu zdobí tapeta Esprit, okna pak opět mají roletyFoto: Archiv firmy

Celý byt ve dvou patrech s garáží, terasou a zahradou vyšel včetně přestavby, honoráře architekta a vybavení nábytkem i spotřebiči na asi 6,5 milionu korun, samotná přestavba a vybavení vyšly asi na 1,8 milionu korun.

Foto: Archiv firmy

Spodní koupelna má vanu ProCeram. Na obklady byla použita mozaika Trend, sanita je ProCeram. Černobílá kombinace je pěkná, že?Foto: Archiv firmy

Jak by se vám takové bydlení líbilo? Nebo byste si ho představovali jinak? Diskutujte pod článkem!

Reklama

Načítám