Hlavní obsah

Narodila se bez nohou, přesto je modelkou!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K sedmileté Daisy-May z Birminghamu nebyl osud příliš laskavý. Narodila se s nevyvinutými lýtkovými kostmi a už jako malinké jí lékaři museli amputovat obě nohy pod kolenem. Ale tahle holčička dokazuje, že nic není nemožné. Stala se z ní totiž modelka!

Článek

Když se Daisy-May narodila, bylo jasné, že to nebude snadné. Její nohy se špatně vyvinuly. V levé noze neměla lýtkovou kost vůbec, v pravé jen jakýsi její náznak. Všichni věděli, že takhle nikdy chodit nebude.

Těžké rozhodnutí

Byly v podstatě dvě možnosti. Nechat ji vyrůstat s deformovanými nožičkami, nebo dovolit lékařům, aby je amputovali, a zkusit naučit žít Daisy-May na protézách. Rodiče, ač to pro ně nebylo vůbec lehké, se rozhodli pro druhou možnost.

A tak v roce a půl podstoupila dívka operaci, při níž jí lékaři amputovali obě nohy pod kolenem. Jenže operace nebyla to nejtěžší, po ní se malá bojovnice dlouho potýkala s velkými bolestmi pahýlů, a nemohla proto dostat protézy.

Foto: Profimedia.cz

Všem bylo jasné, že jestli věci nechají, jak jsou, nebude Daisy-May nikdy choditFoto: Profimedia.cz

Nové nohy

Nakonec se jich ale dočkala a všechny překvapilo, jak se s nimi okamžitě sžila. Téměř ihned se díky nim dokázala pohybovat jako zdravé děti. „Teď má dva páry protetických nohou. Jedny jsou určené pro sportovní aktivity, pro rychlý pohyb, běhání, skákání a podobně. Druhé jsou na běžný klidný pohyb, ty nosí například do školy,“ vysvětluje Alex, otec holčičky.

Foto: Profimedia.cz

Má dvoje „nohy“. Jedny na běhání, druhé na chozeníFoto: Profimedia.cz

Jeho dcera je prý nezastavitelná a pohybově předčí leckteré své zdravé vrstevníky. Běhá, skáče, metá hvězdy, prostě řádí jako každá sedmiletá holčička s nohama. Přesto bylo ale něco, po čem malá Daisy-May vždy toužila a rodiče nevěřili, že by se jí tenhle sen mohl splnit.

Foto: Profimedia.cz

Úplně normálně šťastná rodinaFoto: Profimedia.cz

Splněný sen

Daisy-May vždy chtěla být modelka, procházet se po přehlídkových molech, být hvězda před objektivy fotoaparátů. Jenže bez nohou? S protézami?

Aniž by to rodiče tušili, první krok ke splnění jejího snu udělali ve chvíli, kdy dceři založili instagramový účet. Chtěli tak inspirovat rodiče podobně handicapovaných dětí, ukázat jim i jejím ratolestem, že i bez nohou se dá žít plnohodnotný život.

Foto: Profimedia.cz

Stala se miláčkem Instagramu poté, co jí ho rodiče založili, aby motivovala jiné postiženéFoto: Profimedia.cz

A Instagram si Daisy-May zamiloval, velmi rychle získala spoustu fanoušků, kteří ji pravidelně sledují a podporují. A tak to rodiče zkusili a přihlásili dceru do jedné modelingové agentury.

A byla to opět trefa do černého. Daisy-May už nafotila kampaň pro módní značku River Island, v rámci Londýnského týdne módy se objevila i na přehlídkovém mole. „Už má za sebou práci pro několik velkých anglických módních firem a nyní jednáme už i s mezinárodními značkami. Daisy-May je dokonalý příklad toho, že je jedno, jaké překážky vám život servíruje, je jen na vás, jak se s nimi poperete,“ říká Zoe Proctor z agentury, která malou modelku zastupuje.

Foto: River island

Prošla se už po londýnském přehlídkovém mole, fotí módní kampaně. To chce trénink a Daisy-May ho nezanedbáváFoto: River island

Co myslíte, není tahle holčička úžasná?

Reklama

Související témata:

Načítám