Hlavní obsah

Náš chlap: Ženy a smysl pro humor?

Foto: Mona Martinů

Další rána: Ženy nemají smysl pro humor!Foto: Mona Martinů

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Proč mocná příroda nebo záhadný stvořitel nevložili do tak úžasného, dokonalého a krásného organismu, jako je žena, aspoň o špetku smyslu pro humor více…?!

Článek

Psát pro ženy a ProŽeny vnímám jako velké dobrodružství a do jisté míry i jako zdroj adrenalinu, protože na bungee jumping nemám dost odvahy a osmitisícovky mám nejen kvůli hypotéce od manželky zakázané. A psaní je činnost relativně bezpečná.

Možná to většinu z vás ani nebude zajímat, ale sestavil jsem si pro sebe několik hlavních důvodů, proč píši své příspěvky:

  1. Mám ženy opravdu rád, i když samozřejmě ne úplně všechny, a některé přímo nesnáším.
  2. Baví mne u žen testovat, a hlavně hledat smysl pro humor.
  3. Je opravdu jednodušší grafomanii využít takto, než ji s vysokými náklady a nejistými výsledky léčit.
  4. Chtěl bych si z honorářů za články pořídit svoji první jachtu. A protože nerad lžu bezdůvodně, umístil jsem původně tento důvod logicky hned na první místo, ale v redakci mi to zakázali s odůvodněním, že takovou dávku upřímnosti by nezvládl pravděpodobně ani Vrtichvost.

Samozřejmě, že se mohu mýlit, ale má životní zkušenost mi říká, že většina žen buď není obdařena smyslem pro humor, anebo jej mají skrytý hluboko pod jinými ženskými smysly. A propos, co to je onen bájný ženský smysl? Nejspíše bych to přeložil jako zvláštní schopnost ženy vycítit průser svého manžela ještě dříve, než nastane.

Foto: Thinkstock

Krásná stvoření. Ale bez humoru?Foto: Thinkstock

Pátral jsem ve své paměti a snažil jsem se najít v daleké historii i v současnosti nějakou představitelku krásného pohlaví s výrazným smyslem pro humor. A prakticky vůbec nic! Snad jen teta Kateřina a pak možná ona dáma, která s vážnou tváří prohlásila, že její manžel má sexy mozek. Ovšem, to už se nacházíme v kategorii velice černého humoru.

A proč je vlastně takový rozdíl mezi muži a ženami? Ono není vlastně tak těžké vysvětlit, proč mají muži objektivně větší smysl pro humor než ženy. Podívejme se na to třeba takto: muž se narodí a v ten moment je téměř v podobné situaci jako nový automobil. Okamžitě totiž ztrácí část své hodnoty. Budoucnost nejistá, s perspektivou, že zemře dříve než jeho vrstevnice, během života přijde několikrát o majetek při rozvodu, vychová několik dětí vlastních, a často i několik nevlastních, aniž by to nutně věděl. Aby takto vybavený jedinec přežil aspoň do věku pohlavní dospělosti, musela ho evoluce vybavit minimálně slušným smyslem pro humor.

No, a podívejte se, jak mizerně jsou na tom se smyslem pro humor ženy! Koho to zajímá, nechť si otevře diskusi pod mými články. Ale ne, rozhodně si nestěžuji a také se v duchu omlouvám těm ženám, jejichž smysl pro humor jsem v životě cítil na vlastní kůži.

A když jsem si po sobě tento text nakonec přečetl, k mému vlastnímu překvapení jsem si uvědomil, že mě vlastně vůbec nikdy nenapadlo přemýšlet o tom, jestli má Scarlett Johansson smysl pro humor.

Reklama

Související témata:

Načítám