Hlavní obsah

Nebezpečný sex: 3 nejrizikovější pozice, při kterých hrozí „jeho“ zlomenina

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Reklama

Milujete se a najednou v jeho klacíku hlasitě lupne. Milenec se zkroutí bolestí a vy začnete hysterčit. Co teď? Pozdě bycha honit. Základem je prevence! Ve kterých milostných pozicích byste měli být maximálně opatrní?

Článek

Nejedná se o zlomeninu jako takovou, nicméně situace je to vážná. „Představte si, že si osedláte svého koníčka a vesele ujíždíte do dáli – nebo zkoušíte jednu z těch fantastických poloh, kterými se tak hemží módní knížky o sexu – a najednou jeden z vás uklouzne. Nebo celý týden v práci nestál za nic, děti mají chřipku a poslední věc, po které toužíte, aby vám vnikla do těla, je partnerův úd, ale on má přesto žaludek na to, aby neodbytně dorážel. Potom stačí neopatrně uhnout a neštěstí je hotovo,“ skvěle glosuje Paul Joannides, odborník na sexuální výchovu americké mládeže.

Je to penis, ne ocelová trubka

„Ať už je příčina kalamity jakákoliv, jestliže se partnerův ztopořený penis zkroutí nebo ohne do pozice, kterou Bůh ve svém tvůrčím rozmachu nezamýšlel, a náhle v něm rupne, okamžitě do nemocnice! I když jsou tyto případy vzácné, nečekaný zvuk mohlo způsobit přetržení šlach a vaziva, které v penisu zastávají podobnou funkci jako nosná lana mostu přes záliv Golden Gate,“ popisuje zmíněný odborník ve své knize „Sex je umět, chtít a vědět“. V důsledku porušení šlach může nastat vnitřní krvácení, které penis nenávratně poškodí, pokud jeho majitel otálí s lékařským ošetřením. K tomu ale dojít nemusí! Víte, co v posteli rozhodně nedělat?

Jestli chceš zmrzačit, půjdu na všechny čtyři

V nové studii, publikované v odborném magazínu Journal of Impotence Research, se odborníci zabývali vztahem mezi sexuální polohou a závažností zlomeniny penisu v rámci heterosexuálních partnerství. Nejrizikovější je prý takzvaná psí pozice – způsobuje 41 procent zlomenin penisu, zjistili výzkumníci. (Na druhou stranu, mnoho žen léčených pro sexuální obtíže uvádí, že největší zážitky mají, když si je muž v psí pozici drsně vezme. Představuje to pro ně důkaz, že jsou žádoucí tak, že se muži nedokážou udržet. Holt nic není jen černé nebo bílé.)

Foto: MJTH, Shutterstock.com

Na poloze záleží... A to nejen kvůli ještě lepšímu sexuálnímu zážitkuFoto: MJTH, Shutterstock.com

Když na cestu kočárem se dáš

Druhé místo překvapivě zaujímá poloha, ve které se lidé obvykle milují poprvé i naposledy – misionář. Ten může za 25 procent případů penisových katastrof. V těsném závěru, konkrétně s 21 procenty, se umístila pozice jezdecká. To je ta, o které hovoří profík v úvodu. Žena má volnost k pohybům podle libosti, přebírá iniciativu a také dochází k hlubokému pronikání. Ještě aby se tím milenka nenechala unést! Jenže pozor, ono vlastně nejde ani tak o výběr polohy, jako o šikovnost a zápal.

Faktor nešikovnosti, pudy nebo náhoda?

„Nevidíme žádné rozdíly mezi závažností zlomeniny penisu s ohledem na výběr milostné pozice, ale domníváme se, že si lidé nejméně obratně počínají při pudové psí poloze,“ vysvětlují autoři studie. Uvedené údaje získali přezkoumáním dat 90 pacientů, kterým byla diagnostikována fraktura penisu, a v návaznosti na to následně posoudili nebezpečí různých pohlavních pozic. Dejte si tedy pozor i vy. Roli může sehrát i alkohol požívaný poslední den roku – bez ohledu na stáří milostných experimentátorů.

Průměrný věk účastníků studie byl 39 let, přičemž misionář a pejsek údajně nesouvisejí jen s oboustrannými zlomeninami „corpus cavernosum“ (topořivého tělesa), ale i uretrálními lézemi. Snad to nikomu nezkazí požitek…

A co vy, už jste někdy „potkali“ penis, ve kterém křuplo?

Reklama

Načítám