Hlavní obsah

Nebojte se bílé! Na opáleném těle vypadá skvostně

Foto: Nick Starichenko, Shutterstock.com

Foto: Nick Starichenko, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konečně vykouklo sluníčko a to znamená, že přichází čas letních outfitů. Máme pro vás tipy na bílé oblečení z obchodů, které podpoří vaše první nesmělé opálení.

Článek

Dobře zvolené bílé kousky vás omladí, a zároveň ukážete, že se nebojíte jít příkladem. Černou totiž umí nosit každý. Je potřeba volit bílé oblečení na vhodné příležitosti. Raději ne na oběd, kde si dáváte boloňskou omáčku, a opatrně radíme zacházet také s bílými kalhotami nebo sukněmi. Jednak se snadno ušpiní, a například upnuté kalhoty zdůrazňují nedostatky. Pokud ale znáte dobře své tělo a ve zkušební kabince umíte zachovat chladný rozum, neuděláte chybu ani s nimi.

Zářivé topy

Bílé tričko je evergreen. S džínami se může zdát jako nudná kombinace, ale opak je pravdou. Většina lidí se v tomto duu cítí pohodlně, a to se do výsledku znatelně promítá. Když se cítíte dobře, tak dobře i vypadáte. Jestli preferujete véčkový nebo kulatý výstřih, už je jen na vás. Potřebujete-li vypadat trochu více seriózně, doplňte tričko a džíny sakem.

Foto: Archiv firmy

Bílé tričko je základ šatníku. Na foto: bílá trička H&M, 399 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): tričko s hlubokým výstřihem na zádech Leeda (prodává Molo7), 1590 Kč, tričko z organické bavlny Stanley&Stella (prodává Etikbutik), 349 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): tílko s hlubším výstřihem, 299 Kč, tílko s vroubkovaným lemem, 349 Kč, obojí H&MFoto: Archiv firmy

Není nad bílou halenku

Romantické halenky v bílé barvě nestárnou. Pokud zvolíte průsvitnější materiál, je důležité dát si pozor na typ podprsenky. Buď si vezměte tělovou, nebo naopak tmavou, u které bude evidentní záměr, aby byla trochu vidět. V každém případě vám musí perfektně sedět. V bílých vršcích je totiž vidět každý záhyb, který vám vytvoří nepadnoucí spodní prádlo, a to i u volnějších topů.

Stylové jsou také bílé košile. Konzervativnější variantou jsou klasické upnuté střihy, ale pokud ráda přitahujete pozornost, pořiďte si širší košili, případně pánskou. S úzkými kalhotami budete mít neodolatelný šmrnc.

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): tričko s volány, 549 Kč, volánový top, 699 Kč, obojí ZaraFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): halenka na jedno rameno s mašlí, 899 Kč, halenka s volány, 599 Kč, obojí MangoFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): košile z bio bavlny Stanley&Stella (prodává Etikbutik), 849 Kč, širší košile Zara, 899 KčFoto: Archiv firem

Šaty nejen pro víly

V bílých šatech si budete připadat výrazně. Je tedy důležité mít na ně náladu. Nejvíce „holčičí” variantou jsou krajkové nebo volánové. Pokud ale chcete něžnost, která z bílé barvy vyzařuje, trochu shodit, zvolte šaty košilové nebo úplně volné. A jestli je na vás bílá přece jen „moc“, zkuste se podívat na naše tipy v bledě modré.

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): šaty Fundaluka (prodává Fler), 1690 Kč a 1790 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): šaty Leeda (prodává Molo7), 790 Kč, tunika Zara, 599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): šaty s krajkou v dekoltu, 1650 Kč, šaty s úzkými ramínky, 960 Kč, obojí TopshopFoto: Archiv firmy

Běloskvoucí sukně a kalhoty

Bílé kalhoty jsou kontroverzní téma. Jsou lidé, kteří je považují za nevkus, podobně jako bílé kozačky. Pravdou je, že skinny džíny v bílé barvě si může dovolit jen žena s dokonalou postavou. Slim střih nebo rovné užší kalhoty si klidně pořiďte, ale i tady je zásadní mít správné spodní prádlo. Kalhotky by rozhodně neměly prosvítat (tělové jsou sázka na jistotu). Letošní trend jasně přikazuje délku kalhot nad kotníky, a to je u bílé barvy ideální. Když už nějaký bronz máte, tak to prostě prodejte.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): culottes Veršatyl (prodává Molo7), 2490 Kč, culottes Mango, 599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): kratší sukně, 660 Kč, asymetrická sukně, 1860 Kč, obojí AsosFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): lněné kalhoty Mango, 1999 Kč, bavlněné kalhoty Marks & Spencer, 585 KčFoto: Archiv firem

A co vy, troufnete si na bílou?

Reklama

Související témata:

Načítám