Hlavní obsah

Nechte si zvednout ňadra nitěmi! Znáte tuto metodu?

Foto: g-stockstudio, shutterstock.com

Bojujete zoufale proti zemské gravitaci? Zkuste si nechat ňadra pozvednout niťovou metodouFoto: g-stockstudio, shutterstock.com

Reklama

Gravitace působí na každého a po určitých letech zkrátka a dobře zjistíte, že vaše prsa už zdaleka nejsou, co bývala. Pokud nechcete tento problém řešit operativně, můžete vyzkoušet techniku pomocí nití.

Článek

Nejenom velikost, ale i tvar prsou trápí ženy velmi často. Kvůli věku a gravitaci, nošení nevhodné, či dokonce žádné podprsenky či třeba kojení vaše ňadra ztrácejí svůj původní tvar a pevnost. To je pochopitelně markantnější u větších vnad než u menších, avšak i u těch můžete změny pozorovat. Pokud se nechcete s takovým stavem smířit, musíte vyhledat odborníka. Cvičení totiž příliš nepomáhá, gravitace působí úplně na každého.

Jde to i bez operace

Dobrá zpráva ale je, že vedle operativního řešení máte na výběr také řešení méně invazivní. Obor lékařské kosmetiky a plastické chirurgie je totiž mimořádně dynamický a lékaři se snaží přinášet novinky co chvíli. Jedním z posledních hitů je tak navrácení tvaru a pevnosti prsům díky speciálním nitím. Jejich princip je prostý, až geniální. Nitě jsou utkány ze sofistikovaného materiálu, který se v těle rozpustí. Ale ještě před tím, než se tak stane, dokážou vytvořit jakousi vnitřní kostru, která může být třeba pro část prsou nosná.

Foto: jean_Drobot, shutterstock.com

Mezonitě jsou nejvhodnější pro malé prsyFoto: jean_Drobot, shutterstock.com

Nehodí se pro velká a těžká prsa

Bohužel, na použití těchto nití mohou zapomenout majitelky většího poprsí, pro ně vhodná není: „Pokud jsou prsa velká a těžká, tyto nitě nemohou celou váhu udržet, ale je takto možné dosáhnout mírného pozvednutí bez rizik a nutnosti mamografu,“ uvádí Mudr. Monika Kavková z Yes Visage kliniky. Nejlepší výsledky lze při proceduře očekávat při velikosti prsou A až C a nepříliš výrazném poklesu.

Mezonitě umí stimulovat kolagen

Při proceduře se používají takzvané mezonitě, které se v organismu dokážou během 6 až 10 měsíců rozpustit. Po jejich aplikaci se pokožka v místě vypne, velmi dobrých výsledků se s nimi tedy dosahuje i při vypnutí obličeje. Mezonitě navíc dokážou stimulovat tvorbu tak potřebného kolagenu, který toto místo také omlazuje.

Foto: George_Rudy, shutterstock.com

Vyberte si vždy pracoviště s dobrými referencemiFoto: George_Rudy, shutterstock.com

Efekt minimálně na dva roky

Aplikace není bolestivá a je zanedbatelně invazivní, provádí se pomocí tenoučké jehličky do povolené tkáně, v případě prsou do podkožní buničiny, do mléčné tkáně nezasahují. Aplikace trvá zhruba 30 až 40 minut, a to při vědomí klienta. Efekt, který mezonitě vytvoří, ale trvá delší dobu, a to až dva roky. K dosáhnutí efektu zvednutých prsou se využívají dva druhy nití, a to hladké mezonitě spolu s mezonitěmi s háčky.

Prakticky bez rizik

Rizika procedury prý nejsou: „Rizika, pokud je mezi ně můžeme počítat, jsou modřiny, které ovšem vymizí v průběhu dnů až týdnů,“ informuje Mudr. Milena Voříšková z kliniky Aurum Aesthetic. Nitě se rozloží na vodu a oxid uhličitý, který tělo bez problémů odvede pomocí lymfatického systému. Rekonvalescence trvá zhruba jeden den. Pokud se pro tuto operaci rozhodnete, připravte si zhruba 20 000 korun, cena záleží také na počtu a druhu použitých nití.

Uvažujete o modelaci prsou? Šla byste raději „pod kudlu“, nebo vyzkoušela nějakou méně krvavou metodu?

Reklama

Načítám