Hlavní obsah

Nedosáhne při sexu vyvrcholení? Víme proč!

Foto: Isifa

Stále nemůže dosáhnout rozkoše? Důvodů může být víc!Foto: Isifa

Reklama

Hodiny a hodiny milostné dřiny, a on stále neotevřel brány rozkoše a nedospěl k velkému O? Buď už ho nevzrušujete, nebo má problém. Jaký? A kdy trpělivost přináší růže?

Článek

„Nikdy se mi nestalo, aby se se mnou muž neudělal. A pak přišel Marek. Dělala jsem všechno možné, prováděla orální sex, hladila sebe i jeho, stavěla se pomalu na hlavu, ale ono pořád nic, i když on sám se taky snažil. To je na tom to nejhorší. Oba jste zapálení, ale výsledek nikde,“ popisuje Veronika, podle které orgasmus partnera sice není alfou a omegou milostného života, ale výzva je prostě výzva.

„Proč bych mu to neoplatila, když on mě na vrchol přivede několikrát po sobě?“ ptá se. No jo, ale co když to opravdu nejde? A navíc se vám partner svěří, že s bývalými milenkami podobný problém neměl? Kdo a v čem dělá chybu?

Proč nemá orgasmus?

1. Není stimulován správným způsobem

Zkoušet, objevovat, pozorovat, zeptat se a nechat ho trénovat… Nic jiného nefunguje. Většina sexuálních terapeutů totiž věří, že pokud dotyčný nemůže dospět vyvrcholení, nebo s tím má obtíže, měl by začít cvičit „na vlastní pěst“ neboli masturbovat, co to jen půjde. Každý privátní postřeh se pak párovému milování hodí.

Foto: Isifa

Ze všeho nejdřív zkuste zjistit, co se partnerovi v posteli líbíFoto: Isifa

2. Trpí sexuální poruchou

Sexuální dysfunkci chybějící ejakulace přiznává 9 % českých mužů z 805 dotázaných, kteří v rámci celorepublikového průzkumu společnosti STEM/MARK pod supervizí sexuologického ústavu popsali svůj milostný život. Stejný počet uvádí i opožděnou ejakulaci, tedy poruchu, kdy je k vyvolání orgasmu třeba abnormálně dlouhého a intenzivního sexuálního dráždění.

„Jde o dysfunkci, která má konstituční původ. Není terapie, která by tento stav změnila. Někdy k výronu semene spíš dojde, když žena při koitu hladí mužův šourek a podporuje tak vzestup varlat vzhůru, směrem k tříslům,“ popisuje sexuoložka Jaroslava Pondělíčková-Mašlová, jedna z autorek knihy O sexualitě a partnerských vztazích. Jestli vás absence mužského orgasmu trápí, zkuste to.

3. Podléhá situační depresi

Jedná se o stav, kdy se muži z nějakého důvodu (třeba i vlivem partnerky) nezdařil pohlavní styk. „To způsobí nejen pokles zájmu o koitus, ale i snížení sexuální reaktivity obecně,“ uvádí Pondělíčková-Mašlová.

Dotyčný ale může být pouze nervózní. Ano, i dlouhodobě. „Trvalo to půl roku, než se mi podařilo Marka uspokojit až do konce. Prostě jednoho večera jsme si rozdělali víno a začali se mazlit. Po několika minutách se mi udělal na prsa. Když jsme se o tom bavili s odstupem času, přiznal se, že ze mne byl nesvůj, protože mu na mně záleželo jako na žádné přede mnou. Byla to taková jeho reakce těla na to, aby něco nezkazil,“ myslí si Veronika, které pomohla trpělivost. Sama ale přiznává, že si nejprve myslela něco o vlastní neschopnosti.

Foto: Thinkstock

Nemyslete si, že nastalá situace trápí jen vás!Foto: Thinkstock

Proto platí, že správný chlap, který o svém problému ví, by ho měl vysvětlit i své drahé polovičce, aby ji nenechal v domnění, že ho nevzrušuje nebo se snaží naprosto zbytečně. To situaci odlehčí.

4. Brání mu fyzický stav

Podle Irwina Goldsteina, ředitele San Diego Sexual Medicine a šéfredaktora časopisu Journal of Sexual Medicine, je na vině i hypotyreóza neboli stav, kdy štítná žláza neprodukuje dostatek hormonů. Může se ale jednat i o pokles hladin testosteronu ve varlatech a tak dále.

K dispozici je široká škála možných vysvětlení, které lékaři odhalí díky biologickým a psychologickým testům. V každém případě jako první doporučí celkové zlepšení duševní i fyzické kondice muže. Co máte dělat do té doby? Zásobit se energetickými nápoji, doufat a říkat si, že ušetřené peníze za vlhčené ubrousky se vždycky hodí? Ne. Snažte se na vyvrcholení pohlížet jako na bonus, ne na nutnost.

Když óčko stále nepřichází

„Orgasmus není synonymem sexu. Žít se dá i bez něj,“ říká sexuolog Zlatko Pastor. Problém tak nastává pouze v případě, kdy se žena snaží otěhotnět. „Jen v nejtěžších případech, a přichází to zcela ojediněle, je třeba pomoc sexuologa v tom smyslu, že získá semeno onanií a lékař v plodný den semeno zavede do děložního čípku ženy,“ uzavírá Pondělíčková-Mašlová.

Tak to vidíte, kdo hledá řešení, najde…

A co u vás doma? Jsou jeho orgasmy na denním pořádku?

Reklama

Načítám