Hlavní obsah

Nedostatek spánku? Ničí váš sexuální život!

Foto: Profimedia

Dobrý spánek zlepšuje kvalitu sexu, věděli jste to?Foto: Profimedia

Reklama

Stres, vhodný partner, aktuální naladění… Jistě, tyhle faktory mají vliv na kvalitu milostného života, ale všechny je do kapsy strčí délka i kvalita spánku! Jak ta ovlivňuje vášeň? Budete se divit!

Článek

I když je potřeba spánku individuální, vědci z americké Západní Virginie považují takovou sedmihodinovku za optimální. Spíte víc, nebo naopak méně? V obou případech se připravte na výkyvy svého milostného života, protože takový obyčejný šlofík se na vašem sexu podepíše víc než cokoli jiného!

Netradiční, ale známá předehra

Výzkumníci z univerzity v Michiganu zjistili, že každá další hodina spánku zvyšuje šance na sex druhý den, a to o celých 14 procent! To tvrdí doktor David Kalmbach, jehož studie se objevila v odborném magazínu Journal of Sexual Medicine.

Experimentu se zúčastnilo 171 žen, z nichž ty, které spaly déle, měly menší potíže s vaginálním vzrušením a hlásily vyšší vaginální citlivost. „To dokazuje, že nedostatečný spánek může snížit sexuální touhu a vzrušení zvlášť u žen,“ nechal se slyšet odborník s tím, že se fanaticky nechytá myšlenky „čím víc spánku, tím lépe“, ale dává podnět k zamyšlení.

„Je důležité, aby si člověk dovolil spát tak, jak jeho mysl i tělo potřebuje,“ uvedl závěrem. My to ale vidíme jasně. Jestli rádi plánujete dopředu, tak již dnes myslete na to, co bude zítra…

Foto: Profimedia

Jak často se milujete vy?Foto: Profimedia

Spánkový deficit? Riziko rozchodu!

Nestíháte? Honíte se od čerta k ďáblu a spánek je to poslední, na co máte čas? Pak se připravte na problémy ve vztahu. Výzkum univerzity California z Berkeley potvrdil, že ti, kdo spí málo, necítí vděčnost a mají snížený cit pro romantiku. Na řadu přichází nedorozumění, hádky i odcizení v posteli.

Vedoucí výzkumnice Amie Gordon dospěla k tomuto názoru po třech testovacích kolech, během nichž si 100 párů psalo deníky o svých vztazích, reakcích a pocitech. A ti nevyspalí trochu přesahovali hranice.

„Hlavní příčinou rozchodu je, že jeden nebo oba partneři mají pocit, že je ten druhý považuje za samozřejmost,“ nechala se slyšet Gordon prostřednictvím on-line časopisu Social Psychological and Personality Science. A pozor, k hádce prý stačí jedna jediná bezesná noc!

Rovnice je tedy jasná. Pokud zapomínáte říkat „děkuji“ a „miluji tě“, je nejvyšší čas „dát si dvacet“, jinak se z vaší ložnice nebudou ozývat slastné zvuky.

Foto: Profimedia

Ideální je prý spát každý den asi sedm hodin. Tedy z hlediska chuti na sexFoto: Profimedia

Ohrožena je i plodnost!?

Snažíte se o miminko? Pak nuťte partnera, aby chodil dřív spát! Proč? Vědci z univerzity Southern Denmark varují, že spánek se podepisuje i na otěhotnění! Mužům, kteří mají problémy s usínáním, nebo spí méně, klesá počet spermií. Jejich počet je nižší až o 29 procent. Navíc, tito pánové jsou podráždění, rozzlobení a nepřátelští. Startují na první našlápnutí a není radno s nimi řešit konflikty. Jejich partnerky se jim logicky vyhýbají, čím zase nedochází k sexu.

Závěry této studie se opírají o výzkum s 953 muži, které vědci vyzpovídali ve spojitosti se spánkovými návyky. Dokonce se ukázalo, že ti, kdo nedodržovali rozmezí sedm až devět hodin spánku, měli menší varlata. A za všechno může testosteron!

Ostatně, na to přišli výzkumníci z univerzity v Chicagu, kteří skupinu mužů nechali jeden týden spát jen pět hodin nebo méně denně. Všichni měli významně nižší hladinu testosteronu a ten ovlivňuje tělesné procesy od výroby červených krvinek přes sexuální výkonnost po produkci spermií. Takže, chcete-li miminko, musíte partnera ošmajchlovat a poslat do peřin, nebo se ho nedočkáte! Tušili jste, že odpočinek dělá takové divy?

A kolik hodin denně spíte vy? Má spánkový deficit vliv na vaše milování?

Reklama

Načítám