Hlavní obsah

Máte málo sexu? Tohle je 6 nejhorších způsobů, jak to řešit!

Foto: Thinkstock

Jak vyřešit sexuální půst? Níže popsané způsoby nejsou tím pravým řešením!Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sexuální život je vztahem dvou lidí, takže jeho kvalita a úroveň závisí nejen na osobnosti obou partnerů, ale i na jejich snaze a aktivitě. Co když to nebo ono chybí? Lidé dělají hrozné hlouposti! Jaké?

Článek

Dřív vítězila na plné čáře touha, ale postupem času se sexuální frekvence snížila a vznikl nesoulad. Tak by se dal popsat nejeden partnerský vztah, ve kterém sex už dávno není na prvním místě. Že to v životě není to nejdůležitější? To je sice pravda, ale jeho úloha v partnerství je nezastupitelná.

Sex? Motivace i spojení

Totiž, když ho není dostatek, lidem dřív nebo později začne chybět. A co pak? V ideálním případě si osoby žijící v páru promluví a vyvinou větší aktivitu, začnou se o svůj milostný život lépe starat. (A ano, třeba i dočasně více masturbují.) Nebo? Začnou jednat zkratovitě!

Sexuoložka Jaroslava Pondělíčková-Mašlová, coby spoluautorka knihy o Sexualitě a partnerských vztazích, uvádí: „Ze své ordinace vím, jak se pak muži i ženy v takové situaci dopouštějí smutných, přitom někdy až naivních chyb.“ Například kterých?

1. Nátlak

„Jedna žena se svěřovala, že ji muž nazývá rampouchem či ledničkou a podrobně jí líčí, jak jeho dřívější milenky rozkoší hlasitě vzdychaly a křičely,“ popisuje sexuoložka ve zmíněné publikaci s tím, že takové řeči u nikoho neprobudí sexuální touhu. To je taky nápad!

Foto: Thinkstock

Porovnává vás s bývalkami? Takhle to opravdu nepůjde!Foto: Thinkstock

2. „Převýchova“

Ani chuť přetvářet si milostného partnera k obrazu svému (spíš nutit ho k náhlé sexuální aktivitě) nepomáhá… Uvedená sexuoložka uvádí příklad z praxe. „Muž, který se po pohlavním styku dožadoval, aby mu žena popisovala své pocity, byl zklamán, jak málo barvitě to líčí, a soustavně ji nabádal a poučoval, co má cítit a na co se soustředit. Neuspěl.“ Bodejť by ano…

3. Nevěra

Někdy je sexuální abstinence tak vleklá a složitá, že se jeden z partnerů uchýlí k nevěře. Jak říká sexuolog Zlatko Pastor: „Touha nás vhání do věcí bláhových, riskantních. Víme, že je to špatně, ale přesto si nemůžeme pomoci. V tu chvíli na následky nemyslíme. Někdy bývají fatální.“

4. Hra na netykavku

Případů, kdy jeden pravidelně chce, ale ten druhý se stejnou pravidelností „stávkuje“, je jako máku. Má se aktivnější partner vnucovat? Ano, a proč vlastně ne?

„Občas do naší ordinace přijde žena, které vadí, že její manžel má zájem milovat se jednou za týden a někdy ani to ne. Když žena muže k sexuálnímu styku přiměje, zdaří se to bez problémů. Proto to nechápe a chce vědět, čím to je a co dělat,“ dál popisuje Jaroslava Pondělíčková-Mašlová a dodává.

„Když se zeptám, proč tedy manžela neprovokuje častěji, slyším obligátní odpověď, že ji uráží se doprošovat.“ Ale že muži se doprošují pravidelně, nikoho nepohoršuje?

Foto: Thinkstock

Nemáte ve svém vztahu dostatek sexu? Zkuste o tom s partnerem mluvit...Foto: Thinkstock

5. Násilí

Vynucovat si na někom sex násilím je stejně hanebné jako ukrást slepému peněženku. „Žádný institucionalizovaný vztah, a týká se to i registrovaného partnerství, nedává nikomu právo vyžadovat po druhém sexuální uspokojení násilím,“ říká Zlatko Pastor.

6. Nepromyšlené „hurá akce“

I výměna partnerů nebo návštěva swingers klubu v domnění, že taková léčba šokem nastartuje milostný život, patří mezi riskantní kroky. Podle odbornice se jen vzácně stane, aby zájem o swingování byl u obou partnerů stejný. Většinou ho jeden prosazuje více. A to je právě ten problém. Nepromyšlené hurá akce, ke kterým submisivní partner s nižším zájmem o sex svolí jen proto, aby druhému vyhověl, mohou napáchat víc škody než užitku.

A jak nedobrovolný sexuální půst řešíte vy? Pouštíte se do riskantních akcí?

Reklama

Načítám