Hlavní obsah

Nejkrásnější účesy na ples

Foto: Ondřej Kroutil

V této plesové sezoně jsou drdoly inspirované přírodouFoto: Ondřej Kroutil

Reklama

Plesová sezona klepe na dveře! Už víte, čím letos oslníte? V módě jsou opět drdoly, letos však inspirované přírodou, přírodními materiály a vůní východních dálek. Přestaňte být šedá myška a odhalte světu svou druhou tvář! Schválně, ve kterém drdolu se ukážete?

Článek

Než se začnete rozhodovat, který účes ve vašem případě vyhraje, poslyšte, co velí trendy. „Kolekce všech účesů pro nadcházející podzim a zimu nachází inspiraci v nejmodernějších technologiích a v přírodě, které společně existují ve vzájemné harmonii," upozorňuje kadeřnice Monika Štětková. Jedná se o takzvaný organický design, který odráží přírodní tvary a nové technologické možnosti, které přirozeně doplňují přírodní prvky.

„Móda, která převládá na přehlídkových molech, je střídmá a decentní. Modely působí spíše jako druhá kůže," dodává kadeřnice a zároveň majitelka několika kadeřnických ocenění. Mezi nejčastěji vystihované tvary jsou například lastury a mušle, přičemž talismany a šperky jsou většinou z minerálů. Účesy tento trend kopírují a nacházejí v něm inspiraci.

Krepové drdoly

Jednou z přírodních inspirací je i krepování vlasů. Z takhle upravených vlasů se vyčesávají drdoly, které mají připomínat strukturu kožešin. To hravě zvládnete i samy doma. Podobně trendy jsou i promotané prameny vlasů, které mají pro změnu připomínat strukturu proutěných košů. Ani v podobných účesech se určitě neztratíte.

Pokud vás ani teď nic nenapadá, připravili jsme si pro vás speciální ochutnávku na míru vytvořených účesů, kterými se můžete inspirovat.

Foto: Ondřej Kroutil

Účes s technikou proplétání pramenůFoto: Ondřej Kroutil

Extravagantní drdol

Tento účes je určený ženám, které mají rády originalitu a nebojí se vyniknout ve společnosti. Šaty navrhovala módní návrhářka Helena Fejková. A protože si originální model žádá originální účes, doplnila kadeřnice Monika krásnou róbu právě tímto netradičním drdolem. „K tomuto účesu mě přivedla inspirace osnovy pleteného proutěného košíku," říká kadeřnice. Je tedy zcela ve stylu novodobých trendů. Jako ozdobu použila štrasové sponky ve tvaru listu.

Foto: Ondřej Kroutil

Hladké vlasy vyčesané do tvaru kapkyFoto: Ondřej Kroutil

Staňte se vodní vílou

Inspirací pro další z řady drdolů byla kapka vody. Modelka si pro tuto příležitost vzala šaty vlastní. „Adéla má krásné, hladké vlasy, jejichž kvalitu jsem využila při tvorbě tohoto drdolu," popisuje Monika Štětková vznik této kreace. Hladký velký drdol je dozdobený malými pramínky vlasů, které jsou od sluníčka přirozeně prosvětlené. Jde o prvek, který kadeřnice využila záměrně. Ozdobu v podobě vážky lze nahradit jakýmkoliv jiným motivem, sponou nebo broží.

Foto: Ondřej Kroutil

Účes, který má připomínat květFoto: Ondřej Kroutil

Japonská fantazie

Japonsko je prostě „in". A tak není divu, že se prolíná tato kultura i do aktuálních trendů v účesech. Třetí drdol je tedy laděný záměrně do japonského stylu. Modelka Bára připomíná ve svých šatech gejšu. „Stáčené prameny vlasů, ve kterých jsem využila barevné probarvení, mají představovat umělecký květ," komentuje svůj třetí výtvor kadeřnice. Je to ideální účes pro hladké vlasy, které podporují strukturu účesu.

Foto: Ondřej Kroutil

Propletená patka a upravené kudrnyFoto: Ondřej Kroutil

Falešný drdol

Neodolala jsem. Zvědavost mě přivedla až pod šikovné Moničiny ruce, která i z mých kudrnatých vlasů vytvořila originální trendy účes. Nazvala ho drdol – nedrdol. „Při tvorbě posledního účesu jsem využila přirozeně kudrnaté vlasy. Jednotlivé prameny jsem upravila pomocí kulmy, abych podpořila jejich sofistikovanost," komentuje Monika své dílo, které se mi mimochodem velmi líbilo. Vlasy jsou promotány k jedné straně. Patka je propletená opět do struktury proutěného koše.

Věřím, že na letošním plese zazáříte jako nikdy. A pokud nepatříte k těm zručným, nebojte se navštívit kadeřníka. Jak se říká: „Když máš problém, hoď ho na druhého." Profesionál už si určitě s vaší kšticí bude vědět rady. Tak ať se ples vydaří!

Máte nějaký praktický nápad na nějaký super účes? Podělte se o něj s ostatními v diskusi nebo nám pošlete jeho fotku na info@prozeny. cz a my ho do článku přidáme!

Reklama

Související témata:

Načítám