Hlavní obsah

Nejlepší jednodenní diety

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Zhubněte díky jednodenní dietěFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stačí jen jediný dietní den a vaše tělo si pořádně oddychne. A budete až o kilo lehčí! Vyberte si, jaký den vám bude nejvíce vyhovovat.

Článek

Potřebujete rychle zhubnout a pročistit tělo? Pak si naordinujte několik dietních dnů. Nejlépe uděláte, pokud je prostřídáte, třeba i několikrát za sebou. A jeden den v týdnu si klidně naordinujte půst, tělo vám jenom poděkuje.

Zelný den: Vláknina zažene velký hlad

Dostatek vlákniny nadlouho nasytí a pomůže vybudovat zdravou střední flóru. Dobré na trávení! Snídaně: Chléb se sýrem Plátek celozrnného chleba s máslem a 30 g krájeného netučného sýra. Oběd: Salát z kysaného zelí 150 g kysaného zelí smíchejte asi s 20 g goudy a 100 g mrkve (obojí nakrájejte). Nakonec vše promíchejte s asi 25 g jogurtu. Večeře: Brambory s krůtím ragů 1 středně velký brambor upečte v troubě. ½ červené papriky, 1 malou cibuli, 100 g krůtích prsou, sklenici kysaného zelí pak nakrájejte na kousky, dejte na hlubokou pánev a pořádně orestujte. Tuto masovou směs pak posypejte lístky tymiánu a podle chuti okořeňte. Nakonec směsí naplňte bramboru a můžete servírovat!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Denně jezte dostatečné množství vlákninyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Mléčný den: Vápník rozpustí kila navíc

Vápník v mléčných výrobcích výrazně postrčí odbourávání tuků. Snídaně: 30 g ovocného müsli se 150 ml mléka Oběd: Tzatziky s okurkou Smíchejte 50 g nastrouhané okurky, 1 lžičku cibule nakrájené na kostičky, trchu prolisovaného česneku, 50 g netučného tvarohu a asi 20 g zakysané smetany. Večeře: Jogurtová polévka Uvaříte ze 100 g nízkotučného jogurtu, 150 ml mléka, soli, pepře, citronu, pažitky, meduňky nebo máty, petrželky a trochu chilli koření.

Zeleninový den: Odbourá tuky

Vitaminy dají tukovým buňkám pořádně do těla! Snězte 2 kg zeleniny a k tomu si dejte různé dipy. K obědu a večeři je povolený plátek knäckebrotu. Snídaně: Citronový dip 90 g netučného tvarohu vyšlehejte se 40 g nízkotučného jogurtu a lžičkou citronové šťávy. Oběd: Jogurtový dip 3 lžíce netučného tvarohu, 2 lžíce nízkotučného jogurtu, sůl, pepř. Přidejte nasekanou pažitku a petrželku. Večeře: Chilli dip 90 g netučného tvarohu vyšlehejte se 40 g netučného jogurtu a jednou lžící chilli omáčky.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Rýže je výborná na pročištění trávicích cestFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Rýžový den: Pročistí a zbaví odpadu

Rýže odvodňuje! To má okamžitý efekt - odpadní látky jsou odvedeny pryč z těla. Snídaně: Rýže s kompotem Uvařte 30 g rýže a smíchejte s 50 g jablečného kompotu. Oběd: Rýže s dušenou mrkví Uvařte 80 g rýže. 3 naťové cibulky a 120 g mrkve orestujte na pánvi a přidejte k rýži. Osolte a opepřete. Večeře: Rýže s vývarem 30 g rýže uvařte a přidejte 200 ml zeleninového vývaru. Ochuťte petrželkou.

Pozor na jednostrannost

Pamatujte však na to, že diety, které vám nabízíme, nemají ve svém názvu slůvko jednodenní jen tak zbůhdarma. Držet byste je totiž měli pouze jeden v týdnu. V žádném případě si z nich neudělejte jednostrannou dietu, která by vedla v konečném efektu pouze k jo-jo efektu. Nejlépe uděláte, pokud se rozhodnete, že např. pondělí bude váš očišťující a dietní den. Stačí jej pak pravidelně dodržovat a uvidíte, jak dobře se budete brzy cítit!

Reklama

Související témata:

Načítám