Hlavní obsah

Nejlepší podzimní obuv? Robustní chelsea na platformě

Foto: Deichmann

Foto: Deichmann

Reklama

Zapomeňte na něžnost, letošní podzim si nese heslo: Čím robustnější, tím lepší. Takzvaná perka, jak se také chelsea botám přezdívá, jsou letos vylepšená dvěma způsoby a můžou skvěle okořenit váš podzimní botník.

Článek

Boty chelsea jsou kotníkové, mohou být ploché nebo mít podpatek a typická je pro ně pružná gumová vsadka u kotníků. Jsou to stálice podzimních kolekcí a pravděpodobně to tak zůstane i nadále. Letos se ovšem dočkaly příjemné obměny.

Robustní, ale lichotivé

Chelsea boty podzimu 2021 sahají skoro do půli lýtek, což může nohy lichotivě prodloužit, zvlášť když k nim zvolíte punčocháče či kalhoty ve stejné barvě. A pár centimetrů navíc vám přidají díky robustní platformě! Chelsea se tak nebezpečně přiblížily vzhledu motorkářských kotníkových bot a jsou skvělé pro ženy, které milují kontrast elegantního oblečení a drsnějšího obutí.

Dobrá zpráva je, že se hodí ke všemu, co už máte ve skříni. Pokud je vám styl těchto bot blízký, vyzkoušejte lákavou kombinaci s rozevlátými midišaty a koženým křivákem. A jestli raději volíte elegantní lodičky a balerínky, tento trend jednoduše ignorujte.

Boty chelsea 2021

Nejčastěji najdete v obchodech chelsea páry v černé nebo hnědé, což jsou barvy, které nikdy nezklamou. Ale už další sezonu patří mezi trendy krémové a bílé kotníkové boty, které unosíte k různým typům kalhot. Ovšem pozor: s tmavými silonkami si příliš nerozumějí, takže k šatům nebo sukním vybírejte světlé punčocháče, anebo musíte jít s holýma nohama.

Foto: archiv firem

Zleva: Stradivarius, 1299 Kč. Tamaris, 1999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: Zara, 1399 Kč. Vagabond, 3994 Kč, prodává EobuvFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: Gino Rossi, 2499 Kč. Badura, 2299 Kč. Oba páry prodává CCCFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: Zign, 2400 Kč, prodává Zalando. Gant, 4200 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: Bershka, 999 Kč. Pull&Bear, 1399 KčFoto: archiv firem

Reklama

Související témata:

Načítám