Hlavní obsah

Nejmódnější šaty zimní sezony! Jakým dáte letos přednost vy?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berete pokles teplot jako signál, abyste schovaly všechny šaty hluboko do skříně? Velká škoda! Vůbec se jich nemusíte vzdávat, ba naopak – díky šatům v zimě na ulici vyniknete. Valná většina žen dá totiž přednost kalhotám a vy mezi nimi pěkně zazáříte.

Článek

Že se lehké letní šaty dají nosit i v minusových teplotách, už není žádná novinka. Stačí je nakombinovat se správnými materiály, jako je kůže nebo objemné pleteniny, a přidat k nim drsnější boty nebo trendy kozačky. Ale nemusejí to být jen lehounké šatečky, v zimě samozřejmě užijete i jiné modely. Jaké trendy nabídli módní značky a návrháři a které kousky jsou právě nejvíc v kurzu?

Hřejivé pohodlí

Do pletených modelů se budete chtít hned zachumlat. Jsou útulné, teploučké a mohou být jak na tělo, tak i naopak pořádně oversized. A je jen na vás, zda zvolíte hladké, nebo objemnější a hrubší pletení.

Foto: Profimedia.cz

Lacoste podzim/zima 2018Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): H&M, 999 Kč. Nordstrom, 1689 KčFoto: Archiv firem

Animální přitažlivost

Bez zvířecích potisků by to v této sezoně opravdu nešlo. Je to jeden z největších trendů a hadí, leopardí, zebří nebo i tygří motivy najdete úplně na všem. A nemusíte zůstávat jen u přírodních a neutrálních tónů – nosí se totiž i výrazné „zářivky“.

Foto: Profimedia.cz

Tom Ford podzim/zima 2018Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Topshop, 1039 Kč. Zara 899 KčFoto: Archiv firem

Zimní zahrada

Na jaře květinami nikoho nepřekvapíte. Zato na zasněžených ulicích se budou nádherně vyjímat. Velikost potisku ani jeho barevné provedení nehraje roli, návrháři v této otázce nejsou vůbec jednotní. Důležité je, aby motiv skrýval případné nedostatky postavy a stylově si rozuměl s celkem. Přitom si pamatujte, že květy automaticky neznamenají romantický look. Mnohem víc vyniknou ve spojení s drsnějšími nebo sportovnějšími prvky.

Foto: Profimedia.cz

Tory Burch podzim/zima 2018Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mango, 1999 Kč. Massimo Dutti, 2995 KčFoto: Archiv firem

Sexy negližé

Šaty rovného střihu na tenkých ramínkách vám možná budou připomínat noční košilku. Tento efekt často podtrhuje i materiál, z něhož bývají vyrobeny – většinou se jedná o tenkou lehkou látku, která splývá podél křivek. Neobvyklým prvkem nejsou ani krajkové lemy. Říkáte si, že je takový model v chladných měsících nepoužitelný? Omyl! Stačí si pod něj vzít rolák, halenku nebo slabší svetřík a máte vyhráno.

Foto: Profimedia.cz

Rahul Mishra podzim/zima 2018Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Stradivarius, 549 Kč. Topshop, 999 KčFoto: Archiv firem

V centru pozornosti

Společenská sezona je ta pravá chvíle blýsknout se ve třpytkách, flitrech a metalických kouscích. Ale nemusí to být jediná šance zazářit – odvážnější ženy je mohou klidně oblékat i na všední příležitosti. Stačí, když třpytivou okázalost stylově shodíte. Skvěle to dokážou objemné svetry a kardigany, jednoduché černé sako rovného střihu a těžší rockerské boty nebo bílé tenisky. Hlavně k nim nepřidávejte žádné večerní prvky, jako jsou například jehly nebo výrazná bižuterie.

Foto: Profimedia.cz

Temperley London podzim/zima 2018Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Marks & Spencer, 1899 Kč. Reserved, 999 KčFoto: Archiv firem

Druhá kůže

I když se to nezdá, jedná se o nadčasovou věc. Kožené i koženkové šaty se pravidelně vracejí a rozhodně by ve vašem šatníku neměly chybět. Přestože byla letos populární obzvlášť kůže lakovaná, doporučujeme investovat spíše do matnějších kousků. Jsou univerzálnější a sednou i ženám, které nefandí extravagantním trendům.

Foto: Profimedia.cz

Alexander McQueen podzim/zima 2018Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Reserved, 599 Kč. Asos, 2439 KčFoto: Archiv firem

Nosíte šaty z lehkých materiálů i v zimních měsících?

Reklama

Související témata:

Načítám