Hlavní obsah

S čím kombinovat květované šaty v zimě? Podívejte se!

Foto: Zara

Foto: Zara

Reklama

Nechcete se vzdát květovaných šatů ani v zimě? Nemusíte, jen se je naučte stylově kombinovat a vrstvit. Máme pro vás malou inspiraci: několik outfitů s jedním modelem šatů v hlavní roli. Který by seděl vám?

Článek

Šaty s květinovým potiskem nemusíte nosit výlučně jen na jaře a v létě. Určitě v nich zazáříte i v zimě. Samozřejmě se musíte náležitě nabalit, respektive své oblečení správně navrstvit, abyste venku nezmrzly. Základem všech outfitů s šaty jsou teplé punčocháče. Seženete je v obchodech s ponožkami a spodním prádlem a v jejich názvu hledejte „kouzelnou“ předponu termo-. Máte-li šaty s výrazným potiskem, doporučujeme volit punčochy hladké, bez vzorku.

4 nápadité variace na jedno téma

Květované šaty lze kombinovat s klasickým, nadčasovým flaušovým kabátem v černé barvě, s péřovým kabátem, s hřejivým umělým kožíškem anebo bundou například v metalické úpravě. Jak tyto outfity tvořit a vrstvit, uvidíte v našich čtyřech variacích. Jejich základem jsou jedny šaty v mididélce – na zimu jsou ideální s dlouhým rukávem a ke krku. Střih do tvaru A navíc lichotí každé postavě.

Pro elegantní dámy

Při sestavování outfitů vycházejte z barev, které se odrážejí v potisku šatů. Pohrajte si s nimi a vybírejte podle nich i svršky a kabáty. V první variantě jsme se drželi při zemi a šaty jsme zkombinovali s tmavým svetrem, který se decentně leskne díky metalickým vláknům, a černým kabátem ozdobeným kožešinkou – ta je i na kabelce. Třešinkou outfitu jsou elegantní stříbrné kozačky do špičky a čepice ve veselé žluté barvě.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. čepice Orsay, 299 Kč; 2. kabelka Baťa, 799 Kč; 3. svetr Mango, 999 Kč, 4. šaty Zara, 1299 Kč; 5. kabát Orsay, 2199 Kč; 6. nízké kozačky Tezyo, 3690 KčFoto: Archiv firem

Péřový kabát pro „zmrzliny“

Pořádný prošívaný kabát téměř až na zem vám bude velkým přítelem i v té největší zimě. Pokud neplánujete být dlouho venku, klidně si ho vezměte rovnou přes šaty. Přiobléci však můžete například hřejivý svetr ve fialové – barvě roku, v níž jsme zvolili i malou kabelku přes rameno. Klasické černé kozačky pak vyměňte za bílé, letos jsou opět v kurzu, jak jsme psali v článku o velkém návratu bílých bot.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. kabelka Reserved, 599 Kč; 2. náušnice Tezyo, 350 Kč; 3. svetr F&F, 499 Kč; 4. šaty Zara, 1299 Kč; 5. čepice Reserved, 299 Kč; 6. kabát Pietro Filipi, 8990 Kč; 7. nízké kozačky Reserved, 1299 KčFoto: Archiv firem

Se sakem i kožíškem

Na společenské akce doplňte květované šaty jednobarevným sakem – může být ve výrazné barvě a lze ho přepásat páskem, abyste zvýraznily ženskou siluetu. Přes sako jsou nejvhodnější kožešinové kabátky v kratší délce, které vás zahřejí. Nás zaujal model v šedozelenkavém odstínu a podtrhli jsme ho tmavězelenou kabelkou.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. sako Orsay, 999 Kč; 2. kabelka Baťa, 1999 Kč; 3. pásek Orsay, 299 Kč; 4. šaty Zara, 1299 Kč; 5. umělý kožíšek H&M, 1999 Kč; 6. boty Zara, 2499 KčFoto: Archiv firem

Se sportovními prvky

Šaty nemusíte vždy ladit do elegantního looku. Občas je klidně doplňte sportovní mikinou s kapucí a prošívanou bundou do pasu. V tomto případě jsme sáhli po stříbrné variantě a doplnili jsme ji lesklými botami v biker stylu.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. čepice Orsay, 349 Kč, 2. šála Orsay, 499 Kč; 3. mikina H&M, 499 Kč; 4. šaty Zara, 1299 Kč; 5. bunda Bershka, 1299 Kč; 6. boty CCC, 899 KčFoto: Archiv firem

Která varianta se vám líbí nejvíce?

Reklama

Související témata:

Načítám