Hlavní obsah

Nejtlustší rodina: 3 morbidně obézní příbuzní musí zhubnout, aby si zachránili život

Foto: Profimedia.cz

Naomi je na tom s váhou ze sourozenců nejlépeFoto: Profimedia.cz

Reklama

Jedna rodina a hned tři její členové trpí morbidní obezitou. Dohromady váží skoro tunu a jde jim doslova o život. Podaří se jim zhubnout, aby mohli podstoupit operaci, která jim pomůže dostat váhu pod kontrolu?

Článek

Snad nikdo z této rodiny není štíhlý, ale tihle tři už jsou opravdu přes čáru. Chitoka Light (49), její bratr Drew Stewart (42) a jejich sestřenice Naomi Anderson (30) trpí vážnou morbidní obezitou a lékaři je varují, že se ujídají k smrti. Proto se rozhodli společně vybojovat život a zkoušejí zhubnout pomocí televizní reality show „Family By the Ton“. Zvládnou to?

Těžká váha

„Nejlépe“ je na tom nejmladší z trojice Naomi, která začínala na váze 181 kilogramů. „V podstatě celá moje rodina trpí obezitou. Jestli s tím něco neuděláme, někdo zemře,“ říká. Touží po miminku a dobře ví, že její kila navíc snižují šance na početí a nadto zásadně zvětšují riziko nejrůznějších těhotenských komplikací.

Cílem reality show je, aby její účastníci díky dietě zhubli a mohli se podrobit operaci žaludku, která by jim pomohla dostat váhu pod kontrolu. Naomi se zatím podařilo shodit asi deset kilo, takže váží přibližně 171 kilogramů. Jenže dolů musí jít ještě minimálně jednou tolik – dřív jí lékaři zákrok nepovolí.

Foto: Profimedia.cz

Chitoka se vyjedla natolik, že už nemůže chodit. Její svět je už jen její postel, ze které není schopná se dostatFoto: Profimedia.cz

Sourozenci se ujídají k smrti

Mnohem hůř je na tom ale Chitoka, která je tak silná, že je v podstatě upoutaná na lůžko a tři roky nevyšla z bytu. „S váhou jsem bojovala celý život, ale teď už jsem vážně unavená z toho, že postel je vlastně celá moje existence. Mrzí mě to a stydím se, že jsem svůj život nechala dojít až sem,“ tvrdí Chitoka, která váží zhruba 308 kg.

Foto: Profimedia.cz

Chitoka je upoutaná na lůžko, kde se odehrává celý její život. V posteli si dokonce i vaříFoto: Profimedia.cz

Její bratr Drew je sice ještě schopen relativně normálního života, pohybuje se, řídí auto, chodí, ale je jen otázkou času, kdy skončí jako sestra. Váží asi 304 kilogramů a kvůli své závislosti na jídle jeho hmotnost v podstatě stále stoupá.

Foto: Profimedia.cz

To, že je Drew ještě schopen pohybu, je v podstatě zázrakFoto: Profimedia.cz

Teď, nebo nikdy

Podle lékařů mají všichni tři nyní v podstatě poslední šanci se svou nemocí něco udělat. Pak už bude pozdě. „Pomalu se zabíjejí, projídají se až ke smrti. V podstatě lze říct, že bez operace nejspíš zemřou,“ říká doktor Charles Procter, který má Naomi, Chitoku i Drewa v reality show na starosti.

Co myslíte, dokážou to?

Reklama

Související témata:
Členství

Načítám