Hlavní obsah

Nejznámější sestava z jógy: Naučte se pozdrav slunci B!

 

Reklama

Pozdrav slunci je nejznámější jógová sestava a existuje nespočet jejích verzí a modifikací. Pokud chcete cvičit sami doma, mohlo by se vám hodit pár tipů, na co si dát pozor. Znáte tuhle variantu?

Článek

Pozdrav slunci je série opakujících se jógových ásan, které mají rozehřát, posílit a protáhnout tělo po ránu. Pozice se střídají podle tempa vašeho dechu. Při této sestavě nevynecháte jediný sval a správně provedený pozdrav slunci vaše tělo připraví na celý den.

Už umíte pozdrav slunci A  a rádi byste tuto sestavu obměnili? Verze B je vhodná pro zkušenější jogíny, protože je náročnější. Zatímco jednodušší áčko je ideální pro ty, kteří s jógou začínají, sestavu B je vhodné cvičit, až když máte dokonale zvládnuté jednotlivé ásany. Také se u ní víc zadýcháte a zapotíte.

Pečlivě dbejte na bezvadné provedení – při dlouhodobě špatné technice byste si mohli způsobit bolesti, natažení svalů a šlach, svalové dysbalance či úrazy. Důležité je také správné dýchání. Během série se dýchá pouze nosem a zhluboka a dech se nesmí zadržovat. Jestli jednotlivé cviky umíte, můžete bez obav začít! Jdete do toho s námi?

Krásných jógových sestav je mnoho. Znáte třeba pozdrav měsíci?

Reklama

Související témata:

Načítám