Hlavní obsah

Ideální ranní cvičení: Naučte se populární Pozdrav slunci

 

Nestíháte hodiny jógy? Nebo ve svém okolí žádnou možnost skupinových lekcí nemáte? Máme pro vás řešení: naučte se nejznámější jógový cvik Pozdrav slunci a cvičte v pohodlí domova.

Článek

Jistě už jste někdy slyšeli o Pozdravu slunci, znají ho i ti, kdo jógu nikdy nepraktikovali. Víte ale, jak přesně vypadá a jak při něm správně postupovat? I přes světovou popularitu tohoto cviku je jen málo těch, kteří ho provádějí správně. Lektorka a fyzioterapeutka Mgr. Tereza Novotná vás celým cvikem provede a vysvětlí, na co je potřeba dbát.

Pozdrav slunci je z hlediska jógy dokonalá sestava asán (jógových pozic) pro probuzení celého těla. Je to velmi efektivní způsob rozcvičení, masáže i posílení svalů, kloubů a vnitřních orgánů. Příjemná a účinná sestava, kterou zvládne každý.

Abyste ze cvičení vytěžili co nejvíc, je nutné ho provádět správně. Pokud byste cvičili jen ledabyle, pořádně nevnímali své tělo a nedbali na správné dýchání, mohli byste si naopak uškodit. Ve videu se dozvíte, jak správně Pozdrav slunci provádět. Tereza vysvětlí každý pohyb a nabídne i dvě jednodušší varianty Pozdravu slunce.

Zkusíte to taky?

Děkujeme Domu jógy Anděl za poskytnutí prostoru k natáčení. Ostrovského 11/16, 155 00, Praha; dum-jogy.cz/andel. 

Reklama