Hlavní obsah
3,8
(9)
Aktualizováno

Do velikonočního pečení se bezvadně hodí citronový extrakt. A pokud se nechcete spoléhat na kupované příchutě plné chemie, vsaďte na jednoduchou domácí tinkturu!

10 min.
Příprava
10 dní
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 láhev
  • 5 ks citronu
  • 200 ml vodky
Článek

Postup

01.

Citrony omyjte, osušte a škrabkou na brambory z nich oloupejte kůru. Snažte se použít pouze žlutou část, protože ta bílá je hořká.

02.

Kůru přendejte do čisté lahvičky a zalijte alkoholem. Nechte alespoň 10 dnů louhovat a čas od času protřepejte. Extrakt používejte do pečení i do krémů a vodku ke kůře průběžně dolévejte.

Reklama

Související témata:

Načítám