Hlavní obsah
3,4
(13)
Aktualizováno

Kdekdo už si dneska neumí představit oslavu narozenin bez potahovaného dortu nebo alespoň roztomilých postaviček na něm. Obojí sfouknete s elastickou marcipánovou hmotou, kterou si snadno připravíte doma!

30 min.
Příprava
3 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
500 gramů
  • 1 lžička rostlinného tuku
  • 1 lžíce želatiny
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lahvička mandlového aromatu
  • 250 g cukru moučka
  • 250 g sušeného polotučného mléka
Článek

01.

Želatinu namočte do tří lžic vody a nechte 10 minut nabobtnat. V elektrickém hnětači či v ruce (pokud pracujete rukama, potřete si je rostlinným tukem) smíchejte sušené mléko, cukr, mandlové aroma a olej.

Foto: Mona Martinů

Želatinu zalejte vodou a nechte 10 minut nabobtnatFoto: Mona Martinů

02.

Želatinu zahřejte do rozpuštění, přilijte ke směsi a rychle zpracujte na hladkou hmotu. Nelekněte se měkké struktury – díky želatině hmota v lednici ještě hodně zpevní. Kdyby byla moc drolivá, přidejte ještě trošku vody. Zabalte do folie a nechte v lednici zatuhnout.

Foto: Mona Martinů

Přilejte rozpuštěnou a zahřátou želatinu. Zbylou práci už za sebe nechte udělat kuchyňského robotaFoto: Mona Martinů

03.

Pokud chcete potahovací hmotu barevnou, použijte gelové barvy. Práškové je třeba ředit a hmota by se pak mohla lepit.

Foto: Mona Martinů

Marcipánovou hmotu můžete rovnou obarvitFoto: Mona Martinů

Reklama

Související témata:

Načítám