Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Nestíháte? Připravte rodině rychlé mlsání, tyhle lívance totiž přichystáte bez kynutí!

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 lívanců
  • 2 ks vejce
    3
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 1,5 hrnku podmáslí
    1
  • 2 hrnky hladké mouky
    1
  • 1 lžíce hladké mouky
    1
  • 1 lžička prášku do pečiva
    1
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 ks citronu
  • 1 hrnek borůvek
  • máslo
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Vejce prošlehejte s cukrem a podmáslím a postupně k nim zapracujte mouku, prášek do pečiva, sůl a ostrouhanou citronovou kůru.

02.

Borůvky obalte ve lžíci mouky a opatrně je zamíchejte do těsta. To pak nechte 15 minut odležet a na tukem potřené pánvi nebo v lívanečníku smažte malé lívanečky.

03.

Podávejte s medem nebo javorovým sirupem jako sytou snídani nebo lahodný dezert.

Vedou u vás doma spíše lívance, nebo máte raději palačinky?

Související témata:

Načítám