Hlavní obsah

Nemůžete najít lásku? Možná za to můžou tyhle chyby!

Foto: shutterstock

Za svou samotu si lidé mnohdy mohou tak trochu samiFoto: shutterstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všichni kolem vás někoho mají, jedna svatba střídá druhou, ale vy jste stále sama. Nechápete, v čem je chyba. Podle odborníků ale možná nevědomky sabotujete sama sebe. A vysvětlí vám jak.

Článek

Je jedno, jestli každý náznak možného vztahu po pár týdnech či měsících ztroskotá, nebo jestli se vám nedaří ani případného partnera vůbec potkat. Výsledek je ten, že ačkoli toužíte po vztahu a třeba i rodině, jste stále single. A prostě nechápete, proč zrovna vám se nedaří najít spřízněnou duši. Britský deník oslovil nejrůznější vztahové experty a ti vám řeknou, v čem je možná háček!

Vaše sociální sítě

Ano, i vaše vystupování na sociálních sítích (třeba na Facebooku) může být příčinou vaší samoty. Tvrdí to alespoň David Vermeuelen, zakladatel zahraniční randící aplikace Inner Circle.

„Zkuste například upustit od statusů týkajících se vašich politických názorů či kontroverzních společenských témat, jako je třeba uprchlická krize. Vaše názory mohou velmi snadno odradit případné nápadníky, kteří zrovna na tu jednu jedinou věc mají jiný pohled,“ vysvětluje David Vermeuelen. A je přece škoda připravit se o šanci seznámit se s někým, kdo je možná na rozdíl od vás rád, že Britové hlasovali pro odchod z EU, ale jinak byste se na mnohém shodli.

Zapomeňte i na dramatické statusy typu „můj život je jako černá díra, do které spadne vše hezké“. V ostatních totiž vyvolávají pocit, že být ve vztahu s vámi znamená život v permanentním neštěstí.

A šetřete se selfie fotkami. Když jich je moc, zavání to sobeckostí a narcismem.

Foto: shutterstock

I to, co sdílíte na sociálních sítích, může řadu nápadníků odraditFoto: shutterstock

Váš postoj

Jste single? No a co! Dejte si pozor, abyste se za to nevědomky svému okolí v podstatě neomlouvala. Řada svobodných lidí totiž zaujímá při vysvětlování toho, proč nikoho nemají, jakýsi omluvný postoj. A to obzvlášť, pokud jde o ženy ve věku nad třicet let. „Tohle litování sebe sama ale případné zájemce o vztah s vámi odrazuje. Jednoduše řečeno, je těžké najít si partnera, když páchnete zoufalstvím,“ tvrdí Jack Knowles, zakladatel randící aplikace Temptr.

Až moc velké možnosti

Internet je fajn, ale vztahy může i komplikovat. Dává lidem až moc možností. „Před rozmachem internetu a sociálních sítí měl každý vlastně jen hrstku potenciálních partnerů. Mohli jste randit s kamarádem kamaráda, kolegou v práci, chlápíkem, kterého jste potkali v kavárně. Ale kolik možností máte díky internetu dnes? Stovky tisíc,“ vysvětluje vztahová expertka Lucy Jones ze seznamky Toy Boy Warehouse.

A tyhle nepřeberné možnosti nejsou vždy ku prospěchu. Někdo vám padne do oka, možná s ním vyrazíte na schůzku, ale hned se vlastně strachujete, jestli někde není přece jen ještě někdo lepší. Proto odborníci radí nezaměřovat se na to, co by vám možná mohlo utéct, ale spíš na to, co máte před sebou.

Foto: shutterstock

Vybíravost a zaujatost jedním typem mužů. To jsou dvě velké chybyFoto: shutterstock

Žádné „to není můj typ“

Podle Lucy Jones je randění něco jako bufet. Nejlepší způsob, jak zjistit, co vám doopravdy chutná, je všechno vyzkoušet. Když někoho soudíte jen podle toho, zda je či není váš typ (má či nemá blonďaté vlasy a podobně), děláte to jen na základě pár na první pohled viditelných kritérií. Jakmile si ale s někým vyrazíte, hodnotíte ho i podle charakterových a osobnostních rysů, které zásadně určují to, zda vám s někým bude či nebude dobře.

Tak co, souhlasíte?

Související témata:

Načítám