Hlavní obsah

Není jen bílá aneb Pořiďte si trendy košili či halenku i vy!

Foto: Victoria Chudinova, Shutterstock.com

Foto: Victoria Chudinova, Shutterstock.com

Reklama

Nemusíte kupovat šaty, abyste zazářily na večírku nebo v práci. Stačí si pořídit zajímavý top. Tentokrát zaostřeno na košile a halenky. Jak kombinovat, abyste byly módní ikonou?

Článek

Halenky a košile budou součástí našich šatníků asi napořád. Na rozdíl od obyčejných triček mají v sobě něco, čím celý outfit pozvednou o úroveň výš. Jsou celoroční záležitostí – na jaře a v létě k nim stačí šortky, v zimě si zase můžete pohrát s vrstvením. Noste je pod kardigany nebo nechte spodek halenky vykukovat pod huňatým svetrem.

Třpytky, pruhy, leopard a kostky – tyhle vzory najdete teď v obchodech nejčastěji. Kromě elegantních modelů jsme se zaměřili i na ležérní oversized košile s kostkou. Také jsme nemohli vynechat halenky na večírkovou sezonu. Podívejte se na náš výběr.

Šik do práce i po práci

Klasická bílá košile je „must have“. Jestliže ji nemáte, měly byste všeho nechat a pro nějakou vyrazit, protože ji užijete na jakoukoli příležitost. Bílá halenka se hodí jak do práce, tak i na večeři.

Vyzkoušejte ale klasiku trochu jinak, například bez límce a s výraznými knoflíky šikmo. A včeličky nás taky pobavily. Obyčejný outfit se rázem stane neobyčejným a originálním. Zvlášť když ho doplníte teniskami!

V práci se bude nejlépe vyjímat halenka či košile ke kalhotám s puky. Ty úzké jsou už stálicí, ale co vyzkoušet rozšířené, které jsou trendy čím dál víc? Hippie efektu se díky elegantnímu vršku bát nemusíte, zato si budete moct užívat nekonečně dlouhé (a štíhlé) nohy.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Saint Tropez, 1297 Kč, prodává About You; Mango, 999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Heine, 454 Kč, prodává About You; Mango, 899 KčFoto: Archiv firem

Oversized a kostky

Oversized střihy jsou zárukou stylu, ale nesmíte se v nich ztrácet. Ohrňte rukávy, zasuňte přední část do kalhot, halenku/košili přepásejte úzkým páskem. Noste je ke kozačkám nad kolena nebo kotníčkovým botám na podpatku. Těmi bude zeštíhlující efekt zaručen.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Lindex, 999 Kč; Zara, 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Only, 849 Kč, prodává About You; Lindex, 499 KčFoto: Archiv firem

Inspirace na večírek

Blýskavou halenku vezměte ke klasickým džínám a máte outfit na den. Vyměňte modré kalhoty za černé, do ruky vezměte psaníčko, a můžete vyrazit na večírek. Stejně dobře bude na večer vypadat blýskavý top v kombinaci s upnutou pouzdrovou sukní. Jen brzděte se šperky, náušnice úplně stačí.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): oboje Reserved, 499 Kč, 699 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): oboje Mango, 899 Kč, 1599 KčFoto: Archiv firem

Had, leopard i pruhy

Pokud se vyžíváte ve zvířecích vzorech, letos vám módní trendy hrají do karet. Leoparda, hada nebo zebru najdete úplně všude a na všem. S jejich kombinací opatrně, černé slimky jsou sázkou na jistotu!

Nicméně pokud vyberete vkusnou blůzu s leopardím vzorem – samozřejmě neprůhlednou a bez výstřihu až na pupík –, můžete ji zkombinovat například s koženkovou sukní. Budete vypadat luxusně. Jinak se držte dole jednoduchosti, a nechte tak vyniknout vzorovaný vršek.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Stradivarius, 599 Kč; Zara, 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): oboje H&M, 899 Kč, 399 KčFoto: Archiv firem

Jaká košile nebo halenka padla do oka vám?

Reklama

Související témata:

Načítám