Hlavní obsah

Nepečené tartaletky se zakysanou smetanou

Hodnocení:
(70)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
1 hodina
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Kombinace máslového sušenkového korpusu a svěží ricottové náplně je neodolatelná. Rozdáváte rádi drobné radosti? Tak potěšte chuťové pohárky svých nejbližších. S rybízovými tartaletkami máte úspěch rozhodně zaručen.

Ingredience pro:
8 formiček
Na korpus
  • 150 g dětských piškotů
  • 130 g máslových sušenek
  • 4 lžíce mléka
  • 120 g másla
  • máslo na vymazání
Na náplň
  • 400 g ricotty
  • 380 g zakysané smetany
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • kůra z jednoho citronu
  • 2 lžičky mletého máku
Na ozdobu
  • 8 větviček červeného rybízu
Článek

Postup

Krok 1: Piškoty a sušenky rozmixujte dohladka. Přidejte mléko a kousky změklého másla. Vše důkladně propracujte na pevnou hmotu. Osm formiček o průměru 8 cm s odnímatelným dnem vymažte lehce máslem.

Krok 2: Sušenkovou hmotu rozdělte na osm stejných dílků a každý natlačte na dno i po okrajích formičky. Připravené korpusy dejte vychladit alespoň na 30 minut do lednice (nebo na asi 15 minut do mrazáku).

Krok 3: Ricottu smíchejte se zakysanou smetanou, moučkovým cukrem, citronovou kůrou a mletým mákem. Vychlazené korpusy opatrně vyjměte z formiček a rozdělte do nich připravenou náplň.

Krok 4: Tartaletky ozdobte větvičkou červeného rybízu (nebo jiným oblíbeným ovocem) a podávejte vychlazené.

Vyzkoušejte také nepečené jahodové řezy s tvarohem a smetanou! 

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek