Hlavní obsah
3,2
(187)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Dort jako stvořený pro letní oslavy na chalupě. Nic nepečete, vystačíte si se základním kuchyňským vybavením a při zdobení můžete použít vše, co máte po ruce. A i když to není žádná „vysoká cukrařina“, jeho chuť milují děti i dospělí.

40 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 dort
Těsto
  • 2 balíčky sušenek BeBe
  • 2 balíčky kakaových sušenek
  • 2 balení vanilkového pudinkového prášku
  • 800 ml mléka
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 180 g másla
  • 2 lžíce rumu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
Na ozdobu
  • 200 g čokolády na vaření
  • 1 lžíce ztuženého tuku
Článek

Postup

01.

Vyndejte máslo z ledničky, aby změklo. Do širšího kastrolu vlijte 600 ml mléka a pomalu přiveďte k varu. Ve zbylém mléku rozmíchejte pudinkové prášky a cukr. Když mléko začne vřít, za stálého míchání do něj vlijte pudinkovou směs a uvařte hustou kaši. Nechte zchladnout, přitom pudink často míchejte, aby se nevytvořil škraloup.

02.

Až bude mít pudink pokojovou teplotu, pokračujte. Pomocí šlehače do něj postupně zašlehejte změklé máslo, rum i vanilkový extrakt, až vznikne hladký a voňavý krém.

03.

Na tác dejte kus papíru na pečení a vybalte sušenky. Postupně je promazávejte krémem, lepte k sobě a střídejte přitom barvy.

04.

Před sebou máte sušenkový kvádr. Na delší stranu naneste z boku dávku krému a stejným způsobem sestavte další sušenkovou řadu – dort na snímku má čtyři. Hotový dort vydatně potřete krémem, abyste zahladili nerovnosti. Takto připravený dejte do lednice na noc rozležet. Zbylé sušenky rozdrťte. Částí můžete ozdobit boky dortu a zbytek spojte pomocí lžíce krému na tvárnou hmotu. Vytvořte kuličky a také dejte ztuhnout.

05.

Na druhý den rozpusťte ve vodní lázni čokoládu na vaření. Přidejte lžíci ztuženého tuku a ozdobte vršek dortu. Do zbylé čokolády namočte připravené sušenkové kuličky a použijte je k dekoraci. Když čokoláda ztuhne, můžete podávat.

Tip

Zdobení a poleva záleží jenom na vaší fantazii a chutích. Čokoládu nemusíte použít vůbec, stačí dort posypat sušenkovými drobečky a okrášlit ovocem. Zbude-li vám čokoláda, můžete vytvořit různé ozdobičky.

Na výrobu můžete použít jakýkoliv druh čtverhranných máslových sušenek, třeba Leibniz nebo sušenky privátních značek supermarketů. Když budete mít jenom světlou verzi, můžete použít kvůli kontrastu třeba kakaový pudink.

Máte rádi nepečené dorty ze sušenek a piškotů?

Reklama

Související témata:

Načítám