Článek
Postup
Krok 1: Ovoce omyjte, odstopkujte a případně pokrájejte na menší kousky. Použila jsem rybíz, maliny, borůvky, angrešt a jahody, ale hodí se jakékoli výraznější plody, které máte zrovna po ruce.
Krém z tvarohu a kysané smetany doplňte sezonním ovocem a piškoty a oslaďte třeba datlovým sirupem
Krok 2: Želatinu zalijte v kastrůlku trochou vody (stačí 80–100 ml) a nechte deset minut nabobtnat. Poté ji za stálého míchání zahřívejte do rozpuštění.
Práce s jedlou želatinou je snazší, než si většina lidí myslí
Krok 3: Zatímco želatina bobtná, smíchejte smetanu s tvarohem, vanilkou (dala jsem cukr, ale hodí se i extrakt nebo vnitřek lusku) a datlovým sirupem anebo jiným oblíbeným sladidlem (cukr, med, agávový sirup).
Krém jsem osladila zdravějším datlovým sirupem, ale použít samozřejmě můžete i klasický bílý cukr
Krok 4: Za stálého míchání do krému přilijte rozpuštěnou želatinu a vmíchejte i ovoce a piškoty (pro fitness verzi je pochopitelně vynechejte). Rozčtvrtila jsem je, ale není to nutné. Chcete-li bábovku barevnější, výrazné ovoce trochu rozmačkejte, aby krém obarvilo.
Chcete, aby byla bábovka růžová? Maliny a jahody v ní maličko rozmačkejte
Krok 5: Silikonovou formu vymažte trochou oleje, směs do ní nalijte a nechte nejlépe do druhého dne zatuhnout.
I nepřilnavou silikonovou formu raději vymažte troškou oleje
Krok 6: Bábovku opatrně vyklopte a podávejte.
Bábovka pak jde krásně vyklopit
I retro dezert může mít šmrnc!
Máte rádi podobné retro sladkosti nebo vás na piškoty a nepečené koláče moc neužije?