Hlavní obsah

Nepečená bábovka: Tvarohová s lesním ovocem

Hodnocení:
(194)
Foto: Eva Malúšová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Pusťte se s námi do extrémně snadného (a lehce retro) letního dezertu: nepečené tvarohové bábovky. Je plná sezonního ovoce, slazená jen datlovým sirupem a k troubě se nemusíte ani přiblížit!

Ingredience pro:
1 bábovka
  • 500 g tučného tvarohu
  • 375 g zakysané smetany
  • 1 balení želatiny na vaječnou tlačenku
  • 1 vanilkový cukr
  • 120 g datlového sirupu
  • 1 hrnek dětských piškotů
  • 2 hrnky čerstvého lesního ovoce
  • 1 lžička slunečnicového oleje
Článek

Postup

Krok 1: Ovoce omyjte, odstopkujte a případně pokrájejte na menší kousky. Použila jsem rybíz, maliny, borůvky, angrešt a jahody, ale hodí se jakékoli výraznější plody, které máte zrovna po ruce.

Foto: Eva Malúšová

Krém z tvarohu a kysané smetany doplňte sezonním ovocem a piškoty a oslaďte třeba datlovým sirupem

Krok 2: Želatinu zalijte v kastrůlku trochou vody (stačí 80–100 ml) a nechte deset minut nabobtnat. Poté ji za stálého míchání zahřívejte do rozpuštění.

Foto: Eva Malúšová

Práce s jedlou želatinou je snazší, než si většina lidí myslí

Krok 3: Zatímco želatina bobtná, smíchejte smetanu s tvarohem, vanilkou (dala jsem cukr, ale hodí se i extrakt nebo vnitřek lusku) a datlovým sirupem anebo jiným oblíbeným sladidlem (cukr, med, agávový sirup).

Foto: Eva Malúšová

Krém jsem osladila zdravějším datlovým sirupem, ale použít samozřejmě můžete i klasický bílý cukr

Krok 4: Za stálého míchání do krému přilijte rozpuštěnou želatinu a vmíchejte i ovoce a piškoty (pro fitness verzi je pochopitelně vynechejte). Rozčtvrtila jsem je, ale není to nutné. Chcete-li bábovku barevnější, výrazné ovoce trochu rozmačkejte, aby krém obarvilo.

Foto: Eva Malúšová

Chcete, aby byla bábovka růžová? Maliny a jahody v ní maličko rozmačkejte

Krok 5: Silikonovou formu vymažte trochou oleje, směs do ní nalijte a nechte nejlépe do druhého dne zatuhnout.

Foto: Eva Malúšová

I nepřilnavou silikonovou formu raději vymažte troškou oleje

Krok 6: Bábovku opatrně vyklopte a podávejte.

Foto: Eva Malúšová

Bábovka pak jde krásně vyklopit

Foto: Eva Malúšová

I retro dezert může mít šmrnc!

Máte rádi podobné retro sladkosti nebo vás na piškoty a nepečené koláče moc neužije?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama