Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Je jednoduchý na přípravu, nepečený, a přesto velmi lahodný. Řeč je o banánovém dortu. Udělejte svým blízkým radost a připravte jim tento skvělý dort!

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
28 cm průměr formy
  • 1 balení cukrářských piškotů
    1
    3
  • 5 ks banánu
  • 2 kelímky zakysané smetany
    7
  • 300 g čerstvého krémového sýru
    7
  • 80 g hořké čokolády
    7
  • 3 lžíce cukru moučka
  • 2 lžíce kakaa
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Dno dortové formy (nebo malých formiček) vyplňte piškoty.

02.

Zakysanou smetanu, cream cheese a cukr vyšlehejte dohladka. Čokoládu nasekejte na malé kousky a přidejte ke smetanové směsi. Tu rovnoměrně rozprostřete na piškoty.

03.

Navrch dortu vyrovnejte podélně nakrájené banány tak, aby byla všechna místa zaplněna, a nakonec dezert hustě posypejte hořkým kakaem. Dejte odpočinout do ledničky, ideálně přes noc. Pokud ale chcete dezert servírovat co nejdříve, můžete do krému přidat želatinu.

Energetická hodnota celkem pro: 28 cm průměr formy
Energie15 462,34 kJ
Bílkoviny99,58 g
Tuky172,56 g
Sacharidy431 g
Sůl5,14 g
SAFA102,41 g
Vláknina27,68 g
Cukry312,89 g
Související témata:

Načítám