Článek
Postup
Krok 1: Do mixéru vložte čokoládové sušenky a rozmixujte je na padrť. Smíchejte s mandlemi, kakaem a cukrem.
Krok 2: Ve vodní lázni rozehřejte máslo spolu s čokoládou. Přidejte lžíci rumu, nechte 3 minuty mimo lázeň zchladnout a poté vše nalijte k rozmixované sušenkové směsi.
Krok 3: Dobře promíchejte, měla by vzniknout lepivá hmota, která drží při sobě. Pokud tomu tak není, přidejte ještě rozpuštěné máslo.
Krok 4: Hmotu po kouskách vmačkejte do koláčové formy a nechte v lednici zchladnout (nebo krátce v mrazáku).
Krok 5: Pak se vrhněte na čokoládovou náplň. Opět ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem, tentokrát do ní ale přilijte i smetanu.
Krok 6: Horkou směs odstavte z ohně a ručním šlehačem do ní postupně zašlehávejte žloutky. Nechte zchladnout na pokojovou teplotu, vmíchejte hotovou šlehačku a promíchejte.
Krok 7: Připravený nepečený korpus vyklopte z formy a prohlubeň zaplňte čokoládovým krémem a ozdobte brusinkami. Dejte do lednice ztuhnout a pak podávejte. Uvidíte, nikdo neodolá!
Baví vás nepečení? Pak se koukněte na náš souboj receptů nepečených dortů.