Hlavní obsah

Nepořádek ve skříni? Už nikdy!

Foto: Thinkstock

Udržet pořádek ve skříni umožní šikovní pomocníciFoto: Thinkstock

Reklama

Krásné a uklizené – takové jsou skříně v katalozích a prospektech firem. Přemýšlíte, co byste měli udělat, aby to u vás doma vypadalo stejně? Nahraďte obyčejné police těmito praktickými „vychytávkami“, které vám nedovolí dělat nepořádek!

Článek

Kompromis mezi snem a cenou musí dělat snad každý, kdo si zařizuje vestavnou skříň či šatnu. Různé koše, vysouvací přihrádky či tyče vypadají prakticky a krásně, ale jsou dražší než obyčejné police. Mnozí proto dají přednost jim. „Pokud se rozhodnou pro další doplňky, velmi často volí sklopné šatní tyče, které pomohou dokonale využít celý prostor skříní, a také výsuvné věšáky na kravaty," vyjmenovává Vladimír Najbrt z firmy Woodface.

Také jste podcenili vnitřní vybavení skříní? Zde jsou doplňky, které vám nedovolí vše rozházet a zpřeházet. A některé stojí i méně než stokorunu.

Konec hledání v šuplíku!

Každé ponožky, punčocháče nebo pásek najdete na svém místě, když je uklidíte do plastových přihrádek z Tchiba. Velikost jednoho zásobníku je 33 x 36 centimetrů s výškou 7 centimetrů, takže se vejdou i do nízkých zásuvek. Pokud máte velký šuplík, lze složit několik přihrádek k sobě. Cena jednoho je 179 korun.

Foto: Tchibo

Praktické přihrádky do zásuvkyFoto: Tchibo

Krabička na všechno

Ukládat drobnosti do úhledných přihrádek můžete i tehdy, když k tomu nemáte zásuvky. Pomohou ručně tkané přihrádky Komplement z IKEA. Dva kusy se hodí do police o šířce 100 centimetrů, výška je 5 centimetrů. Lze ho dokonce prát i v pračce. Cena je 349 korun.

Foto: IKEA

Ručně tkané přihrádkyFoto: IKEA

Jedno ramínko místo dvanácti

Zvládáte sice udržet pořádek v tričkách a svetrech, ale problém máte s drobnostmi, jakou jsou pásky, přívěsky nebo šátky. Kupte si ramínko z bukového dřeva s dvanácti kovovými háčky nebo s dvanácti otvory, na které snadno zaháknete nebo jimi protáhnete šátky, pásky a další drobnosti, a budete je mít stále při ruce. Tchibo.cz nabízí jedno za 199 korun.

Foto: Tchibo

Ramínko, na které můžete pověsit doplňkyFoto: Tchibo

Dejte sbírku kravat na odiv

Kolem třicítky kravat se vejde na speciální výsuvný držák, kde má každá vázanka svůj háček a své místo. Vyvarujete se tak toho, že je najdete ráno někde zamotané a zmačkané. Firma Woodface prodává držák za 690 korun.

Foto: Woodface

Výsuvný držák na kravatyFoto: Woodface

Úsporné ramínko na kalhoty

Máte pocit, že za nepořádek ve vaší skříní může nedostatek místa, protože sotva pohnete ramínky? Víme, jak získat čtyřikrát tolik místa. Pomůže speciální ramínko, které pojme čtvery kalhoty. Navíc je doplněné protiskluzovým pogumováním, čímž nejen šetří látku, ale hlavně vám kalhoty nesklouznou a nebudete je muset neustále hledat na dně skříně. Na Tchibo.cz je k mání za 199 korun.

Foto: Tchibo

Na ramínko se vejdou čtvery kalhotyFoto: Tchibo

Police, které se vejdou všude

Podcenili jste množství polic ve své skříni? Pak pomohou přihrádky do skříně Mälla, které zavěsíte na šatní tyč a díky suchému zipu je snadno kdykoli přesunete. Textilní skříňka je doplněná několika bočními kapsami na ukládání všelijakých drobností. Vyrábí se v různých barvách a rozměrech, za typ s rozměry 32 x 35 a výškou 110 centimetrů dáte v IKEA 399 korun.

Foto: IKEA

Přihrádky můžete zavěsit na šatní tyčFoto: IKEA

Když košile přijedou samy

Dokonalý přehled o pověšených košilích, halenkách a dalších kouscích ve vašem šatníku nabízejí výsuvné tyče, díky nimž máte lepší přehled o věcech uložených i v zadní části skříně. Vyrábějí se v délkách od 40 do 120 centimetrů a s různou nosností. Firma Welle Kaláb je nabízí za cenu od 2740 korun výše.

Foto: Welle Kaláb

Snadný přehled zajistí výsuvné tyčeFoto: Welle Kaláb

Řešení nejen pro trpaslíky

Je vám nanic vysoká skříň, když do horní části ukládáte jen sezonní věci, protože nahoru nedosáhnete? Díky teleskopickým tyčím sem můžete umístit i oblečení, které potřebujete denně. Jedním pohybem si totiž tyč a vše na ní zavěšené přitáhnete až k sobě. Cena tohoto praktického pomocníka se podle velikosti a typu pohybuje u firmy Woodface od 1840 korun výše.

Foto: Woodface

Teleskopická tyč do vysoké skříněFoto: Woodface

Ach, ten malý botník!

Je to problém snad každé ženy – ať má její botník jakýkoli rozměr, stále je malý. Stává se to i vám? Pořiďte si ramínko na boty Lycka, díky němuž ušetříte místo v policích a na podlaze a obuv pověsíte do výšky, kde si kromě jiného lépe uchová svůj tvar. Háček na boty je vyrobený ze dřeva a zároveň vyměkčený, aby boty nepoškodil. V IKEA je k mání ze 79 korun.

Foto: IKEA

Ramínko je praktické hlavně na vysoké botyFoto: IKEA

Vyžehlení jako ze škatulky

Velké vestavné skříně jsou zpravidla i místem, kam se v mnoha domácnostech dává žehlicí prkno a žehlička. Aby vám nepřekážely a nepadaly, lze je „uklidit“ na speciální držák, díky němuž zůstanou stále na svém místě. Firma Welle Kaláb ho prodává za 385 korun.

Foto: Welle Kaláb

Držák na žehličku a žehlicí prknoFoto: Welle Kaláb

Hadice od vysavače už nebude překážet

Přehozená přes šatní tyč, stočená v koutě – také tak skladujete hadici od vysavače ve vestavné skříni a máte problém s tím, aby zůstala na svém místě? Pořiďte si na ní speciální držák, který ji zkrotí. U firmy Welle Kaláb je k mání za 315 korun.

Foto: Welle Kaláb

Také pro hadici od vysavače se najde řešeníFoto: Welle Kaláb

Zase jste si zkazili den hned ráno, protože jste nenašli třeba svůj oblíbený pásek? S těmi správnými doplňky do skříně se vám to už zítra nestane!

Reklama

Související témata:

Načítám