Hlavní obsah

Nevěra! Tohle je 6 varovných signálů, že vás partner podvádí s jinou

Foto: SpeedKingz, Shutterstock.com

Foto: SpeedKingz, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemusí být chronický záletník, nemusí mít sklony k nevěře, prostě se to tak nějak stane. Že se vám hned svěří? Zapomeňte! Milenka je nějakou dobu přísně střežené tajemství, než se sám usvědčí. Jak a čím?

Článek

Podle pravidelných průzkumů sexuologů Petra Weisse a Jaroslava Zvěřiny přiznává nevěru 55 procent ženatých mužů a 34 procent vdaných žen. Být v roli podváděného je přitom jednou z nejhorších věcí, které se mohou ve vztahu stát. Úplně to zničí důvěru v partnerství současném, ale i budoucím.

Bolí to o něco méně, když se o záletech protějšku dozvíte okamžitě? Nejspíš ne. Na situaci to nic nemění, karty jsou rozdané. Možná radši nevědět a nepátrat. Nebo snad chcete vědět, jak na tom jste? Pokud ano, zde jsou některé červené vlajky, které signalizují milostné zájmy mimo domov.

1. Vnímáte emoční vzdálenost

Jedním z prvních příznaků, že ve vztahu je něco špatně, je, že se citově vzdalujete, odcizujete. Nemáte pro takový pocit žádné racionální vysvětlení, jen vnímáte, že se drahá polovička jaksi stáhla do sebe. Podle psychologů je tomu proto, že nevěrníci nemají čisté svědomí, takže radši použijí obranný mechanismus, abyste se jich na nic nevyptávali. Zkrátka se nechtějí do ničeho zamotat. Chudáci…

2. Pozorujete závislost na telefonu

Pokud si najednou, jen tak z čista jasna, partner nosí telefon i do vany, nebo je mu proti srsti, že stojíte moc blízko, když něco dělá na počítači, nemusí to znamenat nic tragického. Ale taky může. Jestli svůj mobil a počítač střeží jako poklad Aztéků, nejspíš máte problém.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Jakmile mobil pípne, už se po něm vrhá. Ustavičně posílá textovky a některé hovory před vámi nepřijímá. Tak se chová nevěrník Foto: fizkes, Shutterstock.com

3. Jste svědkem změny vzhledu

Drobné změny vzhledu jsou normální. Co se ale děje s člověkem, který má ze dne den zelené vlasy, děravé kalhoty a piercing v uchu? I když je tento příklad zveličený, radikální proměny opravdu nejsou normální. Partner se pravděpodobně snaží zaujmout někoho jiného nebo se mu svým novým vzhledem chce přizpůsobit. Jelikož tomu věnuje velkou pozornost, tak se nejspíš nejedná o nevinný flirtíček.

4. Šokovaně přihlížíte nové partě

„Ale ne, jdu s Pepou. To je ten z práce, však víš.“ V pondělí pivo, ve středu squash, o víkendu horská túra. Není partner s tím Pepou nějak často? A kdo to vůbec je? Dobrá otázka. Buďte ve střehu, pokud vás partner nechce představit svým novým přátelům, nebo má spoustu výmluv, proč to tomu či onomu nevychází. Divné, že?

Podezřelé je i přejímání názorů a postojů druhých. „Pepa říkal, že jsi afektovaná, a nemám s tebou diskutovat.“ Tak dobře, ale co když Pepa není Pepa a co když jeho bokovka dělá ve vašem vztahu „pořádek“? Možné je všechno…

5. Paranoidně vás obviňuje 

Jak nejlépe odvést pozornost od vlastních prohřešků? Všechno svedu na druhého! „Víš, Marie, vím o tom, že někoho máš. Řekni to hned, nebo se neznám!“ Ano, i tohle může být projev záletů. Nevěrníci mají tendenci obviňovat jiné, aby vlastnímu svědomí ulevili, a zároveň si tak vytvořili prostor pro poměr. Jak podlé!

Varovným náznakem, že se něco děje, mohou být i častější výčitky, připomínky a projevy nespokojenosti. Jídlo není dost teplé a prádlo čisté. Nedá se s vámi mluvit, pořád něco máte. V podstatě můžete i za globální oteplování.

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Nejlepší obrana je útok – to bývá oblíbená strategie záletníkůFoto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

6. Často mění plány

Má být v kanceláři, ale není. Slíbil, že v sedm přijde na večeři, nicméně něco velmi urgentního mu do toho vlezlo. Mění ten váš plány bez varování? Vypadá to, že máte konkurenci. Tou může být vyčerpávající práce, nebo milenka. Která varianta je pro vás přijatelnější?

A jak jste na nevěru přišla právě vy?

Související témata:

Načítám