Hlavní obsah

Nova a Prima odhalily program!

Foto: Nova

Na české obrazovky vstoupí turecká telenovelaFoto: Nova

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo s koho? Tak taková otázka člověka napadne při pohledu na nabídku dvou českých komerčních stanic. Zatímco Nova nasadila seriál a chystá se diváky masírovat „po turecku“, Prima jde na to „hezky česky“. Co si z bohaté nabídky reality show, seriálů a filmů vyberete vy?

Článek

Nova podle všeho hodlá zasypat národ láskou a city, na jaře zasadí a následně sklidí nové pěvecké talenty, zatímco Prima představí české farmáře, maminky, které chtějí provdat své syny, a drsnou šéfku. Pojďme se na jarní nabídku podívat pod lupou!

Česko, země tisíce a jedné noci (Zn.: Dočasně!)

Nejkontroverznější novinkou v zimě-jarním vysílacím schématu je bezesporu telenovela (přestože televize tvrdošíjně trvá na označení seriál) Tisíc a jedna noc, která se začne vysílat už tuto neděli. Filozofie je jasná: každý den dva díly, v případě, že běží Ordinace v růžové zahradě, „pouze“ jeden díl. „Seriál Tisíc a jedna noc běží na slovenské Markíze a je tam úspěšnější než televizní noviny,“ hájí radikální volbu televize její programová ředitelka Alex Ruzek. Nicméně ubezpečuje, že turecké televizní „peklo“ nebude trvat věčně: „Od 21. února poběží seriál pouze čtyřikrát týdně po deváté hodině večer.“

Nova od 14. února posílila i zpravodajství. K tradičním zprávám ve Snídani s Novou, těm odpoledním a večerním přibudou ještě nově polední a noční. Potrvají 25 minut včetně sportu a počasí, ty polední by měly obsahovat souhrn nejdůležitějších událostí z uplynulého dopoledne, noční zase lákají na lifestylové a technické okénko nebo moderní plazmovou obrazovku. Začínat budou ve 22.30 a bude je uvádět vždy pouze jeden moderátor z Televizních novin.

Velký návrat v Ulici

Televize láká i na další projekty – mimo jiné novou řadu pěvecké soutěže ČeskoSlovenská SuperStar nebo nové díly svých seriálů. Ordinaci v růžové zahradě 2 posílí například herečka Michaela Kuklová, do Ulice se nastěhuje Petra Špalková, Dana Syslová, Kateřina Hrachovcová a návrat čeká i Hanu Maciuchovou!

Foto: Nova

V Ordinaci v růžové zahradě uvidíme i Michaelu KuklovouFoto: Nova

Uvidíme i seriál Comeback se zcela novými díly. Z filmů nabídne televizní (zatím) jednička například Doktor od jezera hrochů, Quantum of Solace, Sex ve městě nebo Operace Dunaj. A konkurence? Ta nachystala pořádnou munici…

Mami, babi, tohle je reality show!

Na čtvrteční večery (proti Ordinaci v růžové zahradě) se Prima rozhodla vsadit hned na dva extrémy. Po hodinových zprávách totiž ve dvacet hodin začne nová řada šílené „kulinářské“ reality show Čápi s mákem. Na to naváže projekt Mami, ožeň mě!, kde budou k vidění neskutečné příběhy skutečných matek a babiček, které se zoufale snaží udat své syny. Sice zatím probíhají pouze castingy, ale už teď je jasné, že je opravdu na co se těšit!

Foto: iPrima

Prima startuje s novou show ŠéfkaFoto: iPrima

Aby toho nebylo málo, startuje i show s Norou Mojsejovou Šéfka, ve které se 2 x 8 soutěžících utká o královský plat 100 000 dolarů! Na Primu prý přišlo více jak 8000 přihlášek, castingy jsou zastaveny a nyní se vybírají kandidáti.

Nové (staré) tváře

Silný pátek, který na Primě zajišťuje Jan Kraus, nově posílí! Doplní ho seriál Aféry s Pavlem Křížem, rozvodovým právníkem, a také zábavná show Michala Suchánka a Richarda Genzera Partička, která vychází z divadelních představení a je založená na improvizaci.

Nepřijdete ovšem ani o oblíbený seriál Cesty domů, další díly Nikdo není dokonalý, Jak se staví sen, S Italem v kuchyni nebo Prostřeno. Z filmů se můžete těšit na snímky Božský Evan, Moderní Popelka nebo Rozchod.

Tak co, vybrali jste si?

Reklama

Související témata:

Načítám